Обманули двічі: на Тернопільщині чоловік втратив понад 80 тисяч гривень, щоб виїхати за кордон

Обманули двічі: на Тернопільщині чоловік втратив понад 80 тисяч гривень, щоб виїхати за кордон

За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

 

31-річний житель Києва, шукаючи незаконних шляхів, щоб виїхати за кордон, сам двічі потрапив у шахрайську пастку. Чоловік перерахував аферистам понад 80 тисяч гривень, щоб обійти закон. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Чоловік тимчасово проживає на території Козівської громади та шукав можливості перетнути кордон в умовах воєнного стану. 

Відео дня

На одному із сайтів натрапив на оголошення про допомогу в оформленні документів, за якими чоловіки призовного віку начебто можуть виїхати за межі України. Незнайомець обіцяв за 1500 американських доларів виготовити студентський квиток. Киянин повірив і перекинув майже 50 тисяч гривень за послуги. Після того, як гроші опинилися у шахрая, він більше не виходив на зв’язок.

Попри це, киянин продовжував шукати інші способи виїзду за кордон. В одному із месенджерів знайшов ще одне оголошення. Незнайомець пропонував виготовити медичну довідку про непридатність до військової служби. Ціна питання – 37 тисяч гривень. Заявник знову ж таки переказав гроші на рахунок аферистів, які після отримання коштів припинили з ним спілкування.

Наразі тривають оперативно-розшукові дії.

Поліцейські наголошують, що за використання підроблених документів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі до 2 років.

Нагадаємо, що нещодавно 27-річна тернополянка, бажаючи отримати матеріальну допомогу, потрапила на гачок шахраїв та втратила майже 30 тисяч гривень.

Читайте також:

Автор Мирослава Плотніцька

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up