Обвинувачених у справі про вбивство громадського активіста Віталія Ващенка залишили під вартою

Обвинувачених у справі про вбивство громадського активіста Віталія Ващенка залишили під вартою

Тернопільський апеляційний суд ще на 60 днів залишив під вартою обвинувачених у справі про вбивство громадського активіста Віталія Ващенка.

28 вересня 2020 року колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою обвинувачених Олександра З., Станіслава Б., Олексія Ц. та Максима К., вироком Тернопільського міськрайонного суду визнаних винними та засуджених до різних термінів ув'язнення за організацію та вбивство у м. Кременці громадського активіста Віталія Ващенка. 

Нагадаємо, 26 травня 2016 р. близько 23 години двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження депутату Кременецької міської ради, керівнику фракції громадського руху “Народний контроль” Віталію Ващенку. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні. Активіста побили на території нежилого обійстя, де він займався підприємницькою діяльністю.

Відео дня

Заслухавши думку прокурора, потерпілої, її представника, засуджених та їх захисників, колегія суддів не знайшла підстав для зміни запобіжного заходу і ще на 60 днів, тобто до 27 листопада 2020 року, залишила обвинувачених під вартою. Про це повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду.

Разом із тим, у зв'язку з неявкою з поважних причин захисника обвинуваченого Олександра З. розгляд апеляційних скарг перенесено на 23 листопада ц.р.

Принагідно надаємо, що вироком Тернопільського міськрайонного суду від 3 липня 2020 року Максима К. визнано винним за за п.п. 6, 11, 12 ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, на замовлення) та засуджено до 13 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його власністю;

Олексія Ц. – за п.п. 6, 11, 12 ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів, на замовлення) і засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є його власністю;

Олександра З. - за ч.3 ст. 27 ч.2 ст. 121 КК України (організація умисного тяжкого тілесного ушкодження, тобто умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, вчинене групою осіб на замовлення) та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі;

Сергія Б. визнано винним за ч.5 ст. 27 ч.2 ст. 121 КК України, тобто у посібництві в умисному тяжкому тілесному ушкодженню, тобто умисному тілесному ушкодженню, небезпечному для життя в момент заподіяння, вчиненому групою осіб на замовлення) та засуджено до 8 із половиною років позбавлення волі.

Читайте також «Я ніколи їм не пробачу. Це гріх, але...»: вдова убитого активіста Віталія Ващенка подаватиме апеляцію

Зробили все, щоб придушити на Кременеччині рух активістів, локомотивом яких був убитий Віталій Ващенко
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца розповіла, чому складає депутатські повноваження 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up