Перед вибухами у дворі Крисоватого і на авто Камінського зловмисник тренувався в парку, - деталі справи

Перед вибухами у дворі Крисоватого і на авто Камінського зловмисник тренувався в парку, - деталі справи
  • Те, що ми його впіймаємо – питання часу. Є достатньо доказової бази, переконує Богомол.
  • Хто «злив» відео вибуху на подвір’ї ректора в інтернет – прокоментували у поліції.

- На жаль, ми нікому ще не оголосили підозру у вчиненні цього злочину (замаху на вбивство ректора ТНЕУ Андрія Крисоватого – прим. авт.), але ми маємо велику кількість доказової бази, - прокоментував розслідування справи вибуху на подвір’ї ректора начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. – І, повірте, людина, яка вчинила цей злочин, рано чи пізно нам попадеться.

Доказова база зафіксована якісно, стверджує очільник поліції Тернопільщини. Поліція знає «почерк» зловмисника, є ДНК та відбитки пальців, а також відео з камер спостереження й інші докази.

Відео дня
  • Нікуди злочинець від нас не дінеться, - стверджує Олександр Богомол. – Але, на жаль, та робота, яку ми проводили, розслідуючи даний злочин, не дає результату, аби голосити підозру.

У поліції, кажуть, перевіряли багато версій. Серед них, що до скоєння злочину причетні АТОвці, сапери, мінери, радикальні групи, усі, хто міг мати з ректором якісь конфлікти та раніше судимі особи, які скоювали подібні злочини. Про результат цієї перевірки очільник поліції не говорить, посилаючись на таємницю слідства. «Я поки що ставлю паузу», - каже Богомол.

Через кілька днів після вибуху на подвір’ї ректора хтось «злив» в інтернет відео всього, що сталось. Пан Богомол переконує, що це не справа рук поліцейських. І навів докази, зокрема, «інтернетне» відео було в іншому форматі, зняте з іншого кута ніж те, що було у поліції, та чимало інших.

  • Звичайно, кожен витік інформації потребує реагування, ми намагаємось мінімізувати цей витік, - каже Олександр Богомол. – зараз кожен працівник поліції має індивідуальний доступ до інформації. І міністерство (внутрішніх справ – прим. авт.) впровадило голограму – коли ти заходиш під своїм логіком, на моніторі видає інформацію і фіксує – хто зайшов.

Перед вибухами на подвір’ї ректора Крисоватого та на автомобілі, який належав родині колишнього заступника міського голови Камінського, зловмисник тренувався… в парку. У поліції кажуть – ймовірно, пробував власні сили та якість вибухівки. Однак, вона тоді була досить низької якості і не мала достатнього вибухового ефекту. З часом злочинець удосконалив як вибухові пристрої, так і власні навички.

Після резонансних вибухів, погрози, кажуть, надходили одному з місцевих суддів. Поліція перевіряла цей факт, порушила кримінальне провадження, але інформація не підтвердилась, каже Олександр Богомол. Тобто, все було на рівні дописів у соцмережах – реальної загрози життю судді не було. Однак, деякий час поліція проводила так звані «безпекові заходи».

От щодо серійності злочинів - замаху на вбивство ректора і  щодо вибуху на капоті авто Камінського – вона підтвердилась.

  • У нас є результати почеркознавчої експертизи, - каже Олександр Богомол, - вона підтверджує, що листи в обох випадках, які перебували біля підривних елементів, були написані однією особою.

Ми хотіли почути думку Андрія Крисоватого - щодо вибуху та розслідування справи. Ректор раніше повернувся на роботу та активно включився в процес. Хотіли поцікавитись, чи посилили заходи безпеки після нападу. А також щоб підтвердив чи спростував інформацію, яка надійшла редакції, що ректор із родиною найближчим часом планує емігрувати до однієї із західних країн. Однак, пан Андрій відмовився давати відповіді на ці питання.

Нагадаємо, 4 вересня у селі Петриків Тернопільського району на подвір’ї ректора ТНЕУ Андрія Крисоватого спрацював саморобний вибуховий пристрій. Від вибуху поранень зазнав сам господар та його дружина. Ректорові ампутували частину лівої руки – до кисті. Його дружина втратила око, а обличчя – посічене осколками.

Начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол тоді заявив про серійність злочинів. Адже місяцем раніше, 3 серпня, на вул. Замковій внаслідок вибуху невідомого пристрою, який лежав на автомобілі на капоті автомобіля «Нісан», людина отримала травми, взявши до рук невідомий предмет. В обох випадках це були подарункові коробки. Автомобіль, на капоті якого тоді залишили «подарунок», належав родині екс-заступника міського голови Володимира Камінського. Іномаркою їздила його дружина. Фактично, перехожий врятував і її, і її маленьку дитину, з якою вона могла бути.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Serhii Jyluk

    Ще що до якісної доказової бази, згадайте як якісно задокументували пяного Овчарука - голову обласної ради, який напився валеріанки та ганяв по місту. Адвокат показав нашим поліцейським, що їх ЯКІСНА ДОКАЗОВА БАЗА в суді не вартує нічого
  • Serhii Jyluk

    Крисоватий повернувся з Німетчини де проходив лікування. Більше того Крисовати залагодив усі конфлікти, які мав з АТО-цями з приводу виділення земельних ділянок, більше того Крисоватий повидаляв екаунти із соціальних мереж і навідріз відмовляється давати інтервю.

    Щодо розслідування, якщо пан Богомол не знає, то варто йому нагадати, що якщо такий злочин не розкрили по "гарячих слідах" то згідно статистики розкриття, такий злочин не розкриють уже ніколи, справа залишиться "висяком" і буде передаватись від одного генерала до іншого.

    Поліція наша безпорадна, вони не можуть задокументувати та доказати в судді крадіжки державних коштів під час ремонту доріг, хоча слідчий мені говорить, я знаю, по якій схемі вкрали кошти, я знаю хто вкрав, але я нічого не можу зробити. Поки поліція буде "імпотентною", за них будуть робити роботу, такі "робінгуди", як наш підривник.

    Згадайте Запісоцького, який стріляв із зброї в грубо кажучи в центрі міста ви думаєте його затримали? Чи згадайте водія, який вчинив смертельну аварію та втік з лікарні. Поліція - це купка імпотентів.

    Не здивуюсь, якщо висуну припущення, що наш підривник знову готує акцію, а Богомол хоче його настрашити .... Пане Богомол, замість казочок, про те як ви гарно вмієте докумнтувати злочини, краще напишіть, як полковник Гаврилюк за безцінь придбав іномарку та ще і забув внести її в декларацію. Чому Гаврилюк може купити машину за безцінь, а мені потрібно усе життя працювати і ще не знати чи я  її коли не будь придбаю ?!!!!!!!
  • Оксана

    Працівники ТНЕУ підтверджують інформацію, що ректор вже придбав житло в США. А перший проректор придбав житло в Києві, що підтверджує його електронна декларація.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up