Підрядник, що ремонтував дороги на Тернопільщині, надурив державу на 237 тисяч

Підрядник, що ремонтував дороги на Тернопільщині, надурив державу на 237 тисяч
  • Знаючи, що ремонти на ділянках ще не зроблені, керівник товариства у грудні 2021 року підписав акт виконаних робіт з внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.
  • Директору товариства повідомлено про підозру у вчиненні службового підроблення й заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, повідомили у прокуратурі.

 

У заволодінні чужим майном та видачі неправдивих офіційних документів підозрюють підрядника з будівництва дороги, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

— Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру у вчиненні службового підроблення й заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України), — повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, у липні 2021 року управлінням капітального будівництва Тернопільської ОДА укладено з товариством договір про ремонт окремих ділянок автомобільної дороги Чортків - Більче-Золоте.

Відео дня

Знаючи, що ремонти на ділянках ще не зроблені, керівник товариства у грудні 2021 року підписав акт виконаних робіт з внесеними в нього завідомо неправдивими відомостями.

На підставі підробленого документа кошти за невиконані роботи у сумі понад 237 тис грн перераховано на рахунки підприємства-підрядника, чим спричинено збитки державному бюджету на вказану суму.

Триває досудове розслідування, що здійснюють слідчі поліції.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 366. Службове підроблення

ч. 1. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів - караються штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

ч. 2. Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Читайте також: 

Хотіли передати майно та землю дитячого будинку у Тернополі на 41 млн гривень: що вирішив суд

Судитимуть підрядника, який завищив вартість ремонту коледжу на понад півмільйона гривень

Отримав 6 тисяч доларів за довідку ВЛК про непридатність до служби — судитимуть жителя Чорківщини

Підполковнику з Тернопільщини інкримінують незаконне переправлення осіб за кордон

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Марія Сидорчук Крисак

    А що внас робиться без брехні ,все куди неглять брехня,витруюють бризнею Україну,корупція страшна ,всюди  гроші а за роботу брехня .Можливо війна щось змінить..,..
  • Василь Воляник

    А хто підписував акти виконання робіт. В першу чергу треба садити чиновників , які підписували акти виконаних робіт, а тоді і виконавця робіт
  • Олег Климюк

    А замовник що, сліпий? Поділились от і все...
  • Halyna Datkun

    Він не один такий .Влада ще більше краде і що?

keyboard_arrow_up