Побились з татом: не намацав пульс, вирішив, що той помер і ще живого підпалив. Вирок суду вас шокує

Побились з татом: не намацав пульс, вирішив, що той помер і ще живого підпалив. Вирок суду вас шокує
  • Син деталей, стверджував у суді, не пам’ятав, бо був напідпитку. Зате пригадав, як нахилився над батьком, як намагався намацати пульс. Ударів не чув, тому вирішив, що батько мертвий. Після цього облив його бензином і підпалив, а далі потушив і пішов домовлятися за викопування ями для поховання…
  • Ще один син померлого чоловіка, який у суді був потерпілою стороною, до рідного брата претензій не мав і просив не карати його суворо. А покази відмовився надавати через родинні стосунки.

Алкоголь, криве слово, бійка, яка закінчилась трагічно. У цій справі шокує все – від подій, які розгортались в одному з будинків у Монастириському районі березневого дня, до вироку суду.

-       14 березня 2020 року приблизно о 18:00 год обвинувачений разом із своїм батьком перебували в одній із кімнат житлового будинку, в якому проживали разом, - йдеться у матеріалах справи. - Між ними виникла словесна суперечка, в ході якої батько почав ображати свого сина.

Обоє копачі на цвинтарі. Обоє були напідпитку

Обоє працювали копачами могил на цвинтарі. Обоє були добряче напідпитку. Обурений син в хід пустив кулаки – батько впав на підлогу. А невстановленим судом предметом наніс «контрольний» удар - в задню частину голови потерпілого. Побачивши, що батько не подає ознак життя, перевірив пульс та, не відчувши ударів, вирішив, що останній помер.

Відео дня

- Після чого син, взявши в господарській будівлі на території вищевказаного домогосподарства пластикову пляшку із бензином, облив тіло ще живого батька, а саме в області тулуба, та підпалив його, - йдеться в обвинувальному акті.

Батько помер майже одразу, експерти, попри численні гематоми, травми та опіки 20% тіла встановили, що причиною смерті стало комбіноване отруєння чадним газом та етиловим алкоголем. При газохроматографічному дослідженні взірця крові батька виявили етиловий спирт в концентрації 4,25 проміле. Син був теж добряче напідпитку, проте вдвічі тверезішим за батька – у нього виявили 2,05 проміле.

Сина звинуватили за ст. 128 КК України, а саме необережне тяжке тілесне ушкодження. У суді обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та суду пояснив, що так як знаходився в стані сп`яніння, детально не пригадує події, про які вказано у обвинувальному акті. Однак пригадує, що того вечора прийшов додому, де в цей час знаходився його батько. Останній теж перебував у стані сп`яніння та почав кричати на нього. Через те, що батько його образив, між ними почалася бійка, під час якої він наніс удари кулаком, скільки не пригадує, а тоді взяв палицю і наніс нею удар ззаду. Деталей, стверджував, не пригадує.

Вирішив, що батько мертвий і підпалив

Зате пригадав, як нахилився над батьком, як намагався намацати пульс. Ударів не чув, тому вирішив, що батько мертвий. Після цього облив його бензином і підпалив, а далі потушив і пішов домовлятися за викопування ями для поховання…

Брат обвинуваченого і син загиблого в суді був потерпілою стороною. В судовому засіданні відмовився від давання показань на підставі ст. 63 Конституції України. Просив обвинуваченого суворо не карати, жодних претензій матеріального та морального характеру до нього не має.

Як убачається з висновку судово-психіатричного експерта, на період часу, до кого відноситься інкриміновані діяння, син страждав на легку розумову відсталість, обтяжену зловживанням алкоголю, що не досягає рівня психозу чи вираженого недоумства, тому він міг усвідомлювати свої дії і керувати ними.

- Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України, та призначити йому покарання у виді 1 року обмеження волі, - таким був вирок Монастириського райсуду. - На підставі ст.75 КК України звільнити від відбуття призначеного покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку 2 роки.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду через Монастириський районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Міртоні

    Суддю нех..р звільнити. Як таких суддів тримають
  • Mihal Pylypetc

    Це жах. За вбивство людини, за її підпал. Це ж тверезо думав, щоб трупа не впізнали, треба спалити. І за це 1 рік.?????

    Ірина Белякова reply Mihal Pylypetc

    Не рік, а умовно(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up