Помер не в тому місці, де його знайшли — очільник нацполіції Тернопільщини прокоментував смерть чоловіка в Настасові

Помер не в тому місці, де його знайшли — очільник нацполіції Тернопільщини прокоментував смерть чоловіка в Настасові

Крім кримінального провадження за статтею 115 ККУ (Умисне вбивство), правоохоронці розпочали ще одне кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 ККУ (наруга над тілом).

Керівник нацполіції Теронпільщини Сергій Зюбаненко прокоментував смерть чоловіка в Настасові і наголосив, що «ніхто не буде нічого приховувати».

— Не можу не прокоментувати подію, яка набирає суспільного резонансу в засобах масової інформації. Йдеться про виявлення 10 січня 2024 року мертвим 50-річного чоловіка в селі Настасів Тернопільського району. За результатами розтину, його смерть була природньою, без будь-яких слідів насильства, — написав Сергій Зюбаненко на своїй сторінці в ФБ. — Якщо деякі «хитрі» відповідальні посадовці агрохолдингу сподівалися «пошити» правоохоронців в дурні, то вони глибоко помилилися. Маю зазначити, що слідчі, криміналісти сумлінно та фахово підійшли до своїх службових обов’язків, проявивши особливу пильність на місці події. Вони зауважили деякі важливі деталі при візуальному огляді тіла та дійшли висновку, що чоловік помер не в тому місці, де його знайшли. Про це свідчить ряд фактів.

Далі у роботу включились оперативні працівники, які попередньо з’ясували, що чоловік помер на території агропідприємства, розташованого неподалік, де він працював. Поліцейські в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, встановлюють обставини даного випадку.

Відео дня

Як йдеться на сайті поліції Тернопільської області, відомості за даним фактом внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 КК України з додатковою відміткою щодо кваліфікації «природна смерть».

Після проведення поліцейськими оперативно-розшукових заходів було встановлено, що чоловік помер на робочому місці на території комбікормового заводу агропідприємства. Проте, як з’ясували слідчі, офіційно він там не був працевлаштований. Саме цей факт є однією із ймовірних причин чому тіло померлого вивезли за територію підприємства. За попередньою інформацією, тіло помістили у ковш навантажувача та викинули на узбіччя дороги.

Служба безпеки агрохолдингу відмовилася надавати поліцейським відеоматеріали, мотивувавши тим, що відеокамери протягом останнього часу в них не працюють. Працівники поліції провели обшуки на підприємстві та вилучили технічні засоби для проведення необхідних слідчих дій.

Аби детальніше встановити обставини цієї події, у четвер, 18 січня, слідчі відділення поліції №1 м.Тернопіль розпочали ще одне кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 ККУ (наруга над тілом).

— Запевняю вас, що в рамках розслідування даних кримінальних проваджень правоохоронці принципово підійдуть до цієї справи. Встановлять, хто і чому дав команду викинути тіло померлого чоловіка на вулицю та з’ясують мотиви, якими керувалися негідники, сподіваючись приховати від суспільства цей нелюдський вчинок. Ніхто не буде нічого приховувати, — наголосив Зюбаненко.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що працівника агрофірми знайшли мертвим. Ймовірно, що тіло викинули біля траси.

 

Читайте також:

Працівника агрофірми знайшли мертвим. Ймовірно, що тіло викинули біля траси

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Wolodymir Gryvas

    Жінка  волощука сестра  чайківского.
  • Талі

    Прірва для тих хто це робить і зробив. Прірва для тих мовчить іспостерігає. Хто стоїть на стороні тих хто таке витворяє немаючи совісті. Завтра буде з ними бо не можна двом панам служити сатані і БОГУ.
  • Annia Boyko

    ЖАХ
  • Михайло Гайда

    Конкретно напишіть людям, хто начальник безпеки агрохолдингу Агропродервіс Чайківського,  хто давав вказівки викинути людину звідти на дорогу, хто сказав, що відео знищене?  Невже ніхто із журналістів не знає про це і чому про це не каже начальник поліції області? Колишній полковник поліції, звільнений в примусовому порядку Волощук Віктор Іванович, і який знайшов себе на новому місці, і тут вже встиг відзначитись...

keyboard_arrow_up