Що відомо про 30-річного Ігоря, який напав на тернополянку? Жертва згадує про жахіття

Що відомо про 30-річного Ігоря, який напав на тернополянку? Жертва згадує про жахіття
  • Засудили чоловіка, який напав на тернополянку вночі на «Сонячному». Тій дивом вдалось вирватись і вижити.
  • У біографії 30-річного Ігоря багате кримінальне минуле і за спиною три судимості: три роки він відсидів за розбій, три роки умовного терміну отримав за схиляння до вживання наркотичних засобів та 4,5 — за грабіж і зґвалтування. Тепер додасться ще й чималий термін за грабіж.

Саме сумочка Ольги (ім’я жінки змінене – прим. авт.), яка вночі йшла між будинками на вул. Симоненка, привернула увагу тоді 28-річного Ігоря. Він наздогнав жертву і, приставивши до горла ніж, сказав, аби віддала все цінне. Та погодилась. І дивом вирвалась від нападника. Коли почала утікати, той її наздогнав, збив з ніг і цієї миті на горлі жертви опинились його руки. Душив, аби не кричала і… щоб заспокоїти, виправдовувався той у суді.

Напав вночі на «Алясці»

Події відбувались у Тернополі на «Алясці» вночі 28 серпня 2019 року. Чоловік наздогнав потенційну жертву, штовхнув її – жінка впала, а той приставив до її горла ніж. Та вимагав – віддай гроші. Ольга, боячись за своє життя, віддала все і просила, або він лишень її відпустив. Якоїсь миті вхопилась за лезо ножа, аби вирвати його з рук нападника, та сильно порізала руку.

У сімці особливо цінного й не було — 170 гривень готівкою та косметики на 2, 5 тис. грн. Жінка, відштовхнувши від себе нападника, почала утікати. Той швидко наздогнав її, одним штовхнув, Ольга впала на землю. Ігор, сів їй на живіт та обома руками вхопився за шию жертви. Душив доти, доки жінка не втратила свідомість. А коли це сталось, обшукав її кишені. Нічого цінного там не було — Ігор накивав п’ятами, поки його жертва не прийшла до тями.  

Відео дня

Згодом експерти констатують у неї крововиливи в білкові оболонки обох очей, синці на шиї та грудях, садна поперекової ділянки.

З Личаківської колонії, де відбував покарання, Ігор звільнився 15 червня 2018 року. Про жодне виправлення не йшлось, тому йому продовжили адміністративний нагляд. Збаразьким районним судом у червні 2019 р йому винесено постанову та встановлено обмеження. Зокрема, йому було заборонено з’являтись у місцях, де продавали спиртне на розлив, а з 22.00 до 6 ранку він зобов’язаний був перебувати вдома. Він не міг залишати місце свого перебування без дозволу працівників поліції та мав відмічатись двічі на місяць. Його попередили за кримінальну відповідальність, якщо порушить правила. Але, як йдеться в матеріалах справи, він неодноразово вночі залишав домівку.

В одну з таких ночей він із Добриводів приїхав до Тернополя, де і напав на жінку.

Його впіймали та інкримінували розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, особою, яка раніше вчинила розбій. А також порушення правил адміністративного нагляду.

Придушив, щоб не кричала і… щоб заспокоїти

Ігор у суді вину визнав частково. Те, що не сидів вдома, — зізнався і навіть розкаявся. Але свою причетність до розбою категорично не визнавав.

Тієї ночі, за версією обвинуваченого, він йшов неподалік «Подолян» та шукав магазин, щоб придбати алкоголь і сигарети. Побачивши потерпілу, вирішив запитати у неї, де таке продають. Коли наздогнав жінку, саме про магазин, мовляв, і запитував, а та відповіла, щоб забирав сумку, тільки не чіпав її.

— Далі потерпіла замахнулась та намагалась вдарити його сумкою, оскільки думала, що він хотів її пограбувати, — виправдовувався нападник у суді. — Він вирвав сумку та викинув її в сторону. Після цього, потерпіла почала втікати, а він намагався наздогнати її, щоб заспокоїти. Потерпіла кричала «допоможіть», а він «з нервів» почав її придушувати, щоб заспокоїти, та щоб остання не кричала.

Також зізнався, що вдарив потерпілу в область грудей. Ні-ні, грошей не витягав, ножа не мав. Коли потерпіла втратила свідомість, утік. А, до речі, у суді Ігор також запевняв, що умислу нападати та грабувати теж не мав. Тому просив перекваліфікувати справу на нанесення легких тілесних ушкоджень.

Ольга у суді теж згадувала жахіття, яке довелось пережити. Та заявила позови про відшкодування матеріальної шкоди – грошей, витрачених на лікування, і моральну, яку вона оцінила у 50 тис. грн.

Сім років тюрми, два з яких вже відсидів

У протоколі огляду місця події натомість що на місці події, поруч з деревом, виявлено сумочку та ніж, лезо якого зігнуте, рукоятка, обмотана ізолентою синього кольору.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 187, ст. 395 КК України та призначити йому за даними кримінальними правопорушеннями покарання: — за ч. 2 ст. 187 КК України у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, за ст. 395 КК України у виді 4 (чотирьох) місяців арешту, — таким був вирок Тернопільського міськрайонного суду. — Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначити остаточне покарання у виді семи років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Запобіжний захід засудженому у вигляді тримання під вартою продовжили до набрання вироком законної сили, тобто до 5 серпня 2021 року. А строк відбуття покарання йому рахуватимуть з моменту затримання — від 29 серпня 2019 року. Іншими словами, два роки він вже відсидів.

Суд зобов’язав сплатити потерпілій витрати на лікування, і моральну шкоду, але її розмір «переполовинили».

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не подано. У разі її подання вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ксюха Литвин

    🙏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up