Продавали жінок в сексуальне рабство, за годину обіцяли 600 злотих: правоохоронці викрили бізнесменів

Продавали жінок в сексуальне рабство, за годину обіцяли 600 злотих: правоохоронці викрили бізнесменів

Незаконний бізнес організували четверо українців, двоє з яких тимчасово мешкають в республіці Польща, а ще двоє на території Івано-Франківської області. 

Підозрювані підшуковували жінок за конкретними параметрами - вік до 30 - ти років, приємної зовнішності та з гарною фігурою. Спочатку дівчатам розповідали, що вони працюватимуть у сфері надання ескорт-послуг. Проте насправді робота полягала в іншому.

Працювати "ескортницями" на території Польщі зголосились жительки Франківщини, Хмельницького, Одеси та Запорізької області.

Вербувальники займалися виготовленням документів, транспортом та забезпечували виїзд в сусідню область.

Відео дня

27 червня в пункті пропуску "Краківець", під час проходження паспортного контролю, виявили двох українок, яких намагалися вивезти до Польщі для робити в секс-індустрії.

 Потерпілих повернули додому.

Викрили оперативники і самих бізнесменів. У них провели обшуки, які здійснювалися під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Чоловікові та жінці, уродженцям Франківщини, оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 149 ККУ. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. 

Двом іншим, які наразі перебувають в Польщі, заочно оголосили підозру згідно з тією ж статтею. Прокуратура готує матеріали щодо проведення подальших заходів в рамках міжнародної правової допомоги. Триває слідство, повідомили в поліції Тернопільської області.

 

Довідка: Стаття 149. ч.2 Торгівля людьми 

Торгівля людиною, а так само вербування, вчинені щодо неповнолітнього або щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Година послуг вартувала 1600 гривень: на Тернопільщині затримали сутенерку

Секс-індустрія по-тернопільськи: повії обслуговували по 5 клієнтів в день і брали 700 грн за півгодини

Серед клієнтів є відомі в Тернополі начальники та політики. Повія розповіла ексклюзивні подробиці (ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up