Продавав неіснуючі Iphone через OLX і "кидав" на гроші: як покарали чоловіка, який придумав хитру аферу

Продавав неіснуючі Iphone через OLX і "кидав" на гроші:  як покарали чоловіка, який придумав хитру аферу

Уродженець Бучацького району вже мав дві судимості за шахрайства. Але вироки обох судів були більш ніж лояльними – в результаті шахрай отримував «умовні» терміни

До двох років ув’язнення додадуть ще чотири з невідбутого покарання. Загалом на шість років відправив за ґрати суд шахрая, який дурив людей, продаючи неіснуючі Iphone через сайт OLX.   

-       Визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК України та призначити йому покарання у виді 2 років позбавлення волі, - йдеться у вироку суду. - На підставі ч.4 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання покарань за цим вироком та вироком Бучацького районного суду Тернопільської області від 18.12.2019 року, частково приєднати не відбуту частину покарання у виді 4 років позбавлення волі, визначивши остаточне покарання у виді 6 (шести) років позбавлення волі.

Доки рішення суду не вступить в силу, чоловік перебуватиме під вартою – одягнули йому кайданки у залі суду. Початок строку відбування покарання йому рахуватимуть з дня його фактичного затримання - 16 липня 2020 року.

Відео дня

В серпні 2018 року обвинувачений, вже будучи судимим за шахрайство, розмістив оголошення на  Olx.ua про продаж мобільних телефонів марки Apple IPHONE 7 Plus. До нього зателефонувала потенційна покупчиня, мешканка Київщини. Той виманив у неї 2 686.50 грн авансу та 6 224 гривні основного платежу – жінка ці суми перерахувала на його банківський рахунок. В результаті – ні телефону, ні грошей.

Вже через півроку на Olx  з’явилось нове оголошення про продаж такого ж телефону. Знов повівся покупець, щоправда, перерахувавши гроші вже на картку іншого банку. Згодом були ще і ще люди, які за бажання отримати новий брендовий телефон перераховували шахраю гроші – від 1,5 тис завдатку до понад 8 тис грн.  

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся і, даючи суду показання, повністю підтвердив факт та обставини скоєння ним вищезазначеного кримінального правопорушення. Вважав недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Деякі потерпілі в судове засідання не з`явились, надавши суду заяви про розгляд справи за їх відсутності, а щодо призначення покарання, запевнили, покладаються на думку суду.

-       Таким чином, даючи оцінку зібраним по справі доказам в їх сукупності, суд вважає, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч.2 ст.190 КК України як шахрайство, вчинене повторно, - йшлось у суді.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Тернопільської області через Монастириський районний суд Тернопільської області шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.        

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кирилл Харитонов

    Добрий вечір!
    Дякуємо, що поділилися важливою інформацією!

    Ми однозначно поділяємо переживання на тему безпеки в сфері онлайн торгівлі. Саме наша відповідальна позиція полягає в тому, що ми створили інструмент для безпечного придбання і продажу на майданчику OLX - послугу OLX доставка (https://www.olx.ua/lp/delivery/buyer-uk).

    Дана послуга дозволяє виключити ризики при оплаті платіжною карткою. Продавець отримує гроші за товар тоді, коли покупець підтверджує, що товар йому повністю підходить. При цьому, дані Вашої картки надійно захищені компанією UAPAY.

    Крім цього, ми активно займаємося інформуванням користувачів OLX не тільки про те, як поліпшити ефективність продажів, але і як купувати безпечно. Робимо це в нашому блозі - https://blog.olx.ua/ru/ і в спільноті - https://www.facebook.com/olx.ua/.

    З повагою, команда OLX Україна.

  • Иван Колознюк

    У питаннях нових методів пі% дить бабло наші чиновники на першому місці. Відзначилися підлеглі Кличко. Це ж треба додуматися - усвідомлено програвати суди (так, що навіть судді говорять про пасивної позиції), щоб "подарувати" подала до них позов на 80 мільйонів! Природно, не просто так - за свою частку з цих грошей. Та й Кличку щось з того відстебнуть.
    https://kyiv.znaj.ua/ru/327070-zabudovniki-z-dopomogoyu-klichka-prismoktalisya-do-groshovogo-potoku-na-budivnictvo-podilskogo-mostu-zmi

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up