Псевдопрацівник банку зняв усі гроші у довірливої жінки

Псевдопрацівник банку зняв усі гроші у довірливої жінки

До поліцейських Тернопільщини продовжують  надходити звернення громадян про крадіжки з банківських карток. Мешканці Тернопільщини не зважають на застереження та потрапляють на гачок аферистів.

Втратила майже 2 000 гривень мешканка села Борщівка на Лановеччині. Псевдопрацівник банку вже за класичною шахрайською схемою зняв увесь залишок з картки.

На шахраїв натрапив в інтернеті чоловік потерпілої. Він займається вантажними перевезеннями. Через сайт знайшов оголошення щодо пошуку перевізника. Зателефонував за номером та домовився про оплату послуг. Абонент на іншому проводі попросив надати для оплати карту «Ощадбанку». Чоловік надав дані банківського рахунку дружини.

А вже за декілька хвилин на мобільний жінки телефонував псевдоменеджер банку. Попрохав допомогти перевести кошти і довірлива жінка надала усю інформацію: свої дані та коди, які надходили через смс-повідомлення на її телефон. Результат виявився невтішним: замість отримати гроші, ланівчанка їх втратила. Шахрай зняв увесь залишок – 1780 гривень. Довелося телефонувати в поліцію.

Відео дня

Вкотре нагадуємо – не довіряйте незнайомим людям! Банк ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, тож ні в якому разі не надавайте  дані своєї картки людині, що представилася співробітником вашого банку, а тим паче покупцям чи продавцям інтернет-сайтів.

У випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі, допомогти перевести гроші, збільшити строк дії картки, і при цьому вимагають  захисні дані чи коди з смс, кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробік 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up