П'яний водій намагався відкупитись від поліцейських

П'яний водій намагався відкупитись від поліцейських

Житель Тернопільщини, щоб уникнути відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння, пропонував гроші працівнику поліції.  

Подія трапилася в неділю, 7 червня. Поліцейські зупинили автомобіль, яким керував 46-річний чоловік. Водій перебував на підпитку й аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння запропонував поліцейським хабар в розмірі 1500 гривень. Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували бодікамери на одязі правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники якої вилучили купюри. Працівники Бучацького відділення поліції відкрили кримінальне провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 ст. 369 ККУ – «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відео дня

Триває слідство, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Довідка: Стаття 369. Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачає:

1. Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища - караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 

Читайте також: На Тернопільщині голова сільради в обхід депутатів хотіла "порішати" ділянку під забудову

Посадовець отримав 20 000 грн хабара за вирішення питання з лікуванням: як його покарали?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Крест

    вибачайте, поліціянти... на той момент не мав хлоп більше із собою... від душі віддавав все, що залишилося після пиятики... мав би більше, дав би більше...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up