Росіянин переїхав жити на Тернопільщину, бо його вербували йти воювати на Донбас

Росіянин переїхав жити на Тернопільщину, бо його вербували йти воювати на Донбас

СБУ продовжує фіксувати свідчення безпосередньої причетності Росії до виникнення збройного конфлікту на Донбасі та окупації бойовиками окремих районів Донецької і Луганської областей.

30-річний уродженець Архангельська повідомив українським контррозвідникам подробиці свого перебування у російському військовому комісаріаті, під час якого офіцери ЗС РФ намагались залучити його до участі в бойових діях на території України.

Після анексії Криму та початку активних військових дій на Донбасі, у червні 2014 року росіянина викликали у військкомат Архангельська, нібито для уточнення облікових даних.

Зважаючи на військовий досвід, який він здобув під час чеченської військової кампанії, офіцери прямо запропонували резервісту підписати новий контракт із збройними силами РФ для участі у військових діях на Донбасі.

Відео дня

Щоб переконати колишнього військового пристати на пропозицію, працівники військкомату обіцяли йому високе грошове забезпечення, матеріальну винагороду та майбутні військові відзнаки.

Як людина, яка категорично засуджує зовнішньополітичний курс Росії, чоловік відмовився від підписання контракту, хоча зауважує, що особисто знає значну кількість громадян РФ, які її прийняли та фактично ведуть війну на території України.

Саме через свої переконання росіянин у 2015 році виїхав з Російської Федерації на постійне проживання до України. Наразі він оселився на Тернопільщині, застерігаючи, що повернеться на батьківщину тільки після відновлення в ній конституційного ладу та демократичної форми правління.

Своє ім’я та обличчя росіянин просить не розкривати перед загалом, оскільки у Російській Федерації залишились його батьки та родичі, які можуть зазнати переслідування, повідомляють усекторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Управління СБУ в Тернопільській області закликає краян повідомляти відомі їм факти, які засвідчують збройну агресію Російської Федерації проти України, нелюдські умови утримання, фізичне насильство, катування і знущання над полоненими та ув’язненими, на гарячу телефонну лінію (0352) 52-90-00 або на електронну скриньку [email protected] .

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oxsana Propocova

    Då Mio in ucrauna Che
    1000000.russe.
    Pjutargi pärla
    Ucraina nostra.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up