Розгляд справи жорстокого побиття і смерті АТОвця Сашка Цюха затягують, переконані родичі

Розгляд справи жорстокого побиття і смерті АТОвця Сашка Цюха затягують, переконані родичі
  • АТОвця Олександра Цюха жорсткого побили у червні 2017-ого. Чоловік помер взимку 2019 р.  Справу розглядають у Хмельницькій області.
  • На апеляцію подали родичі Сашка, адже Лановецький районний суд своїм рішенням фактично звільнив від покарання нападників. Родина переконана: слухання в апеляційному суді Хмельниччини умисне затягують. 
  • Наприкінці серпня у загиблого Сашка та його дружини Тетяни має народитись первісток – хлопчик. Син ніколи не побачить свого батька…

Нагадаємо, у лютому 2019 р. Сашко помер. Його дружина Тетяна була вагітною. За неї чоловік і заступився 28 червня 2017 в с. Якимівці, де його жорстоко побили. Тоді молоді люди ще зустрічались і не були подружжям. 
Олександр Цюх більше року воював на Донбасі, тричі горів у танку, отримав контузію. Повернувся додому з пекла війни живим. Життя у нього відібрали на мирній і рідній Лановеччині. Старший брат Олександра і його шваґро теж воювали на Сході.

За побиття Олександра судили чотирьох мешканців Ланівців — Михайла Гінду, Миколу Загаєвського, Віталія Замойського і Вадима Скакуна. Суд першої інстанції призначив трьом підсудним покарання у вигляді обмеження волі (роботи у виправному центрі) на три роки, а четвертому — на чотири роки, проте відразу ж застосував до усіх Закон України «Про амністію 2016 року». Нині справа — у Хмельницькому апеляційному суді.

Детальніше читайте Ті, хто покалічили АТОвця Олександра Цюха, не сядуть в тюрму через амністію

Відео дня

На 8 липня у Хмельницькому апеляційному суді був призначений розгляд справи, проте слухання перенесли. Обвинувачувані та їхні адвокати не прибули на засідання, надіславши клопотання з проханням про перенесення. Засідання перенесли – тепер вже на вересень.

Засуджені, переконаний батько загиблого Сашка, сподіваються, що все так їм і минеться. Вони ні дня не сиділи в СІЗО — були під домашнім арештом. А нині ходять містом… Вони досі навіть не попросили вибачення у рідних, що відібрали в Сашка життя.

— Скільки можна затягувати справу? У Ланівцях була волокита, підсудних оправдали. Як таке може бути?! Вирок вважаю сфабрикованим. Як і раніше, все вирішують гроші, — обурився ветеран війни на Донбасі Олександр Антощук із Ланівців. — Наші хлопці воювали, а нині, виявляється, нікому не потрібні. Сашко повернувся з війни з ворогом, а «свої» негідники забрали життя… Його дитина ще не народилася, а вже сирота… А злочинцям дали умовні терміни. Хіба це справедливо? Вони мають бути покарані!

Дружина Сашка Тетяна на суді не була. Каже, не може витримати це все, а їй треба дбати про їхнього з Сашком ще ненародженого сина. Малюк має з’явитись на світ наприкінці серпня. І він ніколи не побачить свого батька живим…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up