Ті, хто покалічили АТОвця Олександра Цюха, не сядуть в тюрму через амністію

Ті, хто покалічили АТОвця Олександра Цюха, не сядуть в тюрму через амністію
  • Чи оскаржуватимуть вирок Лановецького суду, захисник потерпілого не знає. Наразі це питання обдумують.
  • Всіх чотирьох обвинувачених засудили до різних термінів обмеження волі. Однак, всі потрапили під «Закон про амністію» від 2016 року.

Михайла Гінду, Миколу Загаєвського, Віталія Замойського та Вадима Скакуна, які до напівсмерті побили учасника бойових дій Олександра Цюха на Лановеччині, звинуватили у груповому хуліганстві. Обвинуваченим інкримінували правопорушення, передбачене частиною 2 статті 296 Кримінального Кодексу України. Це хуліганство вчинене групою осіб. Усім, хто свого часу покалічив АТОвця, загрожувало до 5 років ув’язнення. Однак, згідно з вироком Лановецького райсуду від 30 січня, вони отримали різні терміни обмеження волі. Проте покарання не відбуватимуть, адже потрапили під Закон про амністію. Про це повідомила представник потерпілого Людмила Петровець.

Чи подаватимуть апеляцію, захисник поки не знає. Каже, це вирішуватиме її клієнт, і це питання наразі обдумають.

Нагадаємо, тоді 31-річного Олександра Цюха, учасника бойових дій з Ланівеччини, побили в ніч на 28 червня 2017 р. біля зупинки с. Якимівці. Причетні до побиття четверо осіб. Сашко потрапив в реанімаційне відділеня Лановецької лікарні з діагнозом «відкрита черепно-мозкова травма, забій склепіння головного мозку з епідуральною та субдуральними гематомами справа, перелом склепіння та основи черепа справа, стан стабільно важкий».

Відео дня

Очільник тернопільської поліції Олександр Богомол тоді повідомив, що АТОвець заступився за дівчину. З іншого боку було четверо хлопців. Свідки кажуть, що били всі. Коли потерпілий вже лежав, один з нападників наніс йому удар ногою по голові. 5 липня трьом, а 6 липня 2017 р. ще одному учаснику оголосили підозру за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України.

  • Всі четверо однаково потрапляють під Закон про амністію, - каже юрист. - Всі одружені, мають малолітніх дітей. Це і є підставою...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій

    Нажаль є на Тернопільщині такі виродки,я особисто знав Сашка,навчався з ним 4-ри роки у коледжі,Хороший був хлопець,завжди веселий,і відповідальний.Сімї і родині найщиріші співчуття.Нехай з Богом спочиває.Вічная пам'ть!!!
  • Alona Lob

    Це Тернопільська область хіба там такі виродкі живуть?Всіх в АТО негайно тварюк і не дивитись ,що у них малі діти хай захищають державу.
  • Василий Кадобный

    Яка амнiстiя!!!По 10 рокiв кожному i без розмов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up