Розшукуваний бойовик «ДНР» з Тернопільщини раніше торгував мастилом та курми

Розшукуваний бойовик «ДНР» з Тернопільщини раніше торгував мастилом та курми
До незаконного терористичного угрупування «Кальміус» чоловік подався не через ідейні переконання, а через борги, розповів знайомий розшукуваного сепаратиста з Тернопільської області Віктора Долгія.

«20 хвилин» вдалося поспілкуватися із Сергієм Бондарчуком, який знайомий з терористом Віктором Долгієм. За його словами, чоловік з дружиною довгий час жив у Борщові, а після розлучення - близько п’яти років жив у сестри в смт Скалі-Подільській.

- Люди його однозначно засуджують, - каже пан Сергій. - Проте ніхто не вірить, що він пішов в ДНР за ідею. Ці його балачки за відновлення Радянського Союзу на камери - просте замилювання очей. Наскільки мені відомо, в нього було складне фінансове становище. Хотів відкрити свій бізнес, понабирав повно боргів. Одним словом, за ним вже шукали. Йому не було куди діватись, тому він просто чкурнув до сепаратистів. До них, напевно, проситись довго не треба - прийшов, сказав, що проти України, і тебе беруть, не дивлячись на причини чи твоє минуле. 

За словами односельчанина, бойовик має коріння в Казахстані. Був одружений, проте з дружиною давно розлучився. Нещодавно у неї проводили обшуки, проте стосунків з Віктором вона не підтримує і навіть чути про нього не хоче.

Відео дня

- Стабільної роботи в нього не було, - продовжує Сергій Бондарчук. - Крутився як і всі, трохи підробляв, пробував робити щось своїми руками. Торгував на ринку, продавав мастило до автомобілів, породистих курей. Я сам у нього купував - збрешу, якщо скажу, що він був нечесним. Не знаю який він зараз, але до «ДНР» він був звичайною людиною.

Наразі зв’язку з місцевими терорист не підтримує. Якщо Віктора Долгія таки впіймають, йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, бойовика "ДНР" з Тернопільщини засудили заочно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up