СБУ повідомила про підозру блогерці, яка провокувала сутички під стінами Лаври

СБУ повідомила про підозру блогерці, яка провокувала сутички під стінами Лаври
  • На власній сторінці у Фейсбуці фігурантка заперечувала факти російської збройної агресії й називала війну в Україні «внутрішнім громадянським конфліктом».
  • Також вона викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про «невідворотність» захоплення всієї території нашої держави і намагалась дискредитувати українських захисників.
  • У подальшому контент підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси, які подавали викривлену інформацію як позицію громадян України.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну проросійську пропагандистку, яка публічно заперечувала збройну агресію рф і провокувала релігійну ненависть.

Фігурантка брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року, повідомили в управлінні СБУ в Тернопільській області.

— Тоді вона «розганяла» у соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців та ображала релігійні почуття українців, — повідомили силовики.

Відео дня

Крім того, на власній сторінці у Фейсбуці фігурантка заперечувала факти російської збройної агресії й називала війну в Україні «внутрішнім громадянським конфліктом».

Також вона викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про «невідворотність» захоплення всієї території нашої держави і намагалась дискредитувати українських захисників.

— У подальшому деструктивний контент підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси, які подавали викривлену інформацію як позицію пересічних громадян України, — повідомили в управлінні СБУ в Тернопільській області. — Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності фігурантки на користь країни-агресора.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці виявили комп’ютерну техніку, яку вона використовувала у злочинних діях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України виражене у представленні її як внутрішнього громадянського конфлікту).

— Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантки та обрання їй запобіжного заходу, — повідомили в управлінні СБУ в Тернопільській області. — Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує тюремне ув’язнення з конфіскацією майна.

 

Читайте також: 

Колишнього тернополянина підозрюють у держзраді

Тернопільські прокурори повідомили про підозру в колаборационізмі жителю Херсонщини

СБУшники викрили колаборанта, який прислуговує загарбникам

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач09

    СбУпрацює аж одну бабу найшли .круто .
  • Станіслава Серко

    Всі проплачені.. 💯
  • Степан Яловега

    біснуваті отморозки активісти Порошенка і єпіфанія танцюють на мощах православних Святих біля Лаври , не дають людям молитися богу в храмах УПЦ

    Михайло Черхавський reply Степан Яловега

    якби не було тупих дурноголових прихильників   москалоти----не було б і проблем...про якусь віру в бога   нема мови........упц---політична кацапська партія ---не церква....
  • Наталя Дідилівська

    Потрібно садити таки з конфіскацією майна

    Григорій Стецько reply Наталя Дідилівська

    Наталя Дідилівська якщо садити, то на палю..... СЛАВА УКРАЇНІ. СМЕРТЬ ЇЇ ВОРОГАМ, ЗАПРОДАНЦЯМ І КАЗНОКРАДАМ...

keyboard_arrow_up