Партнер рубрики Події

Колишнього тернополянина підозрюють у держзраді

Колишнього тернополянина підозрюють у держзраді
  • З початком повномасштабного вторгнення переїхав до Бердянська і прийняв сторону окупантів.
  • Колишнього жителя Тернополя підозрюють у зрадництві.

За даними слідства, колишній житель обласного центру перед початком війни у минулому році переїхав до Бердянська, що в Запорізькій області.

17 травня 2022 року він добровільно вступив до складу незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території під назвою «управление внутренних дел по городу Бердянску и Бердянскому району».

Про це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної прокуратури.

Відео дня

Зрадник обійняв посаду помічника оперуповноваженого відділу кримінальної поліції вищеназваного управління. Чоловік здійснював опитування свідків, надсилав запити до лікувальних закладів, проводив незаконні обшуки і вилучення зброї у жителів Бердянська. Виконував псевдо-поліціянт й інші вказівки незаконної окупаційної влади.

Колишньому тернополянину, який, до речі, і досі зареєстрований в обласному центрі, заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (частина 7 стаття 111-1 Кримінального кодексу України).

Довідка:
Стаття 111-1 Кримінального кодексу України: Колабораційна діяльність.
7. Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а також добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора чи надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, – караються позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Наразі по цій справі проводиться досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

СБУ повідомила про підозру тернополянину, який добровільно вступив до лав карального органу рф в окупованій частині Запоріжжя.

У разі доведення вини колаборанта, він може сісти за грати на строк від 12 до 15 років.

Випадки зрадництва під час війни фіксуються по всій території України. Але відповідні служби роблять все можливе, аби притягти винних до відповідальності. Є серед колаборантів і злочинці з тернопільським корінням. Крім цього випадку, раніше ми писали про те, що ЗСУ взяли у полон військового, батько якого родом з нашого краю. Наша редакція також повідомляла і про те, як на Тернопільщині судили колаборанта з Луганщини.

 

Читайте також:

ЗСУ взяли у полон зрадника з тернопільським походженням

На Тернопільщині судитимуть колаборанта з Луганщини

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • myvova83

    Якщо немає прізвища і імені, то це просто придумана журналістом казочка.

    Elena Kotsyuk reply myvova83

    Деркачов його прізвище. Нажаль,не казочка.

keyboard_arrow_up