Що гальмує початок розгляду справи про вбивство Іринки Мукоїди

Що гальмує початок розгляду справи про вбивство Іринки Мукоїди
  • Запасного присяжного досі не обрали, бо Рада суддів не відповідає на запити тернопільських суддей.
  • У суді намагались обрати міру запобіжного заходу. Проте це питання розглядатимуть 26 квітня.

Підготовче засідання у справі про вбивство 17-річної випускниці з Вишнівця Іринки Мукоїди, в якому звинувачують Василя Гнатюка, відбулось у міськрайсуді 24 квітня.

На ньому мали б обрати запасного присяжного на місце того, про відвід якого заявила на попередніх слуханнях прокурор.

Нагадаємо, Олександр Петльований, професіонал з фінансово-економічної безпеки КП «Міськавтотранс», відтепер не буде присяжним у справі вбивства Іринки Мукоїди. Про відвід даного присяжного заявила 28 березня клопотання прокурор у справі. Однією з основних причин було нібито знайомство запасного присяжного з одним із захисників Василя Гнатюка Андрієм Русиним. Адже обидва – зі Збаражчини. Сам присяжний все заперечував. Проте, аби не нагнітати обстановку в настільки резонансній справі, заявив про самовідвід. Рішення суду: Олександр Петльований більше не буде присяжним.

Відео дня

Запасного присяжного так і не обрали. Тернопільські судді вже вдруге посилають запити до Ради суддів, аби надали роз’яснення, яким чином це можна зробити. Проте відповіді так і не отримали. Рада суддів України, як нам стало відомо з власних джерел, засідає лише кілька разів на рік. Тому навряд чи тернопільські судді скоро отримають роз’яснення.

У залі судових засідань 24 квітня також мали продовжити чи змінити міру запобіжного заходу обвинуваченому неповнолітньому. Адже попередня закінчується наприкінці квітня. Прокурор наполягала на продовженні – тобто, утриманні звинуваченого у вбивстві та зґвалтуванні в неприродній спосіб неповнолітнього за гратами. Захисники Василя Гнатюка хотіли зміни, про що подали клопотання у залі суду. Ймовірно, йшлось про домашній арешт.

Проте визначитись з мірою так і не змогли. Василь відмовився в СІЗО отримувати клопотання прокурора. А для прийняття рішення, всім сторонам процесу потрібно не менше трьох годин для ознайомлення. Тому це питання вирішуватимуть 26 квітня у міськрайсуді.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up