Псевдоріелтор із Чорткова заробляв на довірі людей

Псевдоріелтор із Чорткова заробляв на довірі людей
  • Оперативники карного розшуку Тернопільської області піймали шахрая зі стажем.
  • Ним виявився житель Чорткова, який останні чотири роки видурював кошти у людей.
  • Де зараз аферист?

Неодноразово судимий 40-річний чоловік постійно вигадував нові історії для довірливих людей під час провернення своїх чергових грошових махінацій, розповідають у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Правоохоронці зазначають, що однією з жертв  шахрая стала жителька Чорткова. Вона повірила, що аферист є продавцем нерухомості. Жінка перерахувала йому 58 тисяч гривень, але натомість так нічого і не отримала. Звернулась до поліції, коли зрозуміла, що її ошукали.

Зараз у суді, за інформацією поліції, знаходиться три провадження щодо шахрайств, вчинених зловмисником із Чорткова. Чоловікові оголосили підозру відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі.

Відео дня
Довідка.
Стаття 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що підозрюваний чоловік при вчиненні своїх незаконних діянь представлявся ріелтором. Він домовлявся з потенційними клієнтами про продаж будинків-квартир та привласнював їхні заощадження. 

Слідчі перевіряють причетність жителя Чорткова до схожих злочинів. Триває слідство.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що група шахраїв на Тернопільщині ошукала підприємців на майже півмільйона гривень. Зловмисники брали у бізнесменів автомобільні акумулятори нібито для реалізації, а гроші за них у подальшому не виплачували. Розповідали і про низку інших афер, пов'язаних з допомогою рідним, купівлею закордонних автівок та квадрокоптерів для ЗСУ. Ознайомтесь, аби не потрапити на гачок шахраїв.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up