Сьогодні поховають 22-річного Василя, який зірвався з 11 поверху на будові

Сьогодні поховають 22-річного Василя, який зірвався з 11 поверху на будові
  • В останню путь проведуть сьогодні, 14 червня, Василя, який загинув на будівництві у Тернополі. Вагітна дружина загиблого може позиватись до суду в інтересах дитини.
  • Розслідування смерті 22-річного Василя має проводити і поліція, і управління держпраці.

Нагадаємо, 22-річний працівник зірвався з риштування і впав з висоти 11 поверху. Трагедія сталась 12 червня на вул. Овочевій. Василь не так давно одружився і у родині чекали на поповнення.

Детальніше читайте: На будівництві у Тернополі чоловік впав з висоти 11-го поверху

Поліція у день трагедії порушила кримінальне провадження. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

- Оскільки це є нещасний випадок на виробництві, інших версій поліція не розглядає, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Загиблий не дотримався правил безпеки, через що випав з висоти. На підприємстві має бути людина, яка відповідає саме за дотримання цих правил. Ця людина і буде нести відповідальність.

Відео дня

«Меркурій Вест» до будови стосунку не має

У поліції кажуть, що проблем в процесі розслідування немає. Вони вже з’ясували, яке підприємство займалось роботами на даному об’єкті. З родичами загиблого попередньо спілкувались, однак, офіційно говоритимуть з ними після поховання чоловіка. Зрештою. Хочуть опитати його батьків і дружину.

З’ясовуватимуть у поліції також, чи мала фірма ліцензію та решту дозвільних документів та певний вид робіт. Прийде відповідь на запити – держнагляд теж дасть своє заключення. В тому числі і чи винен відповідальний за безпеку у смерті Василя. На основі цього заключення матеріали передадуть до суду.  

У коментарях на сайті «20 хвилин» читачі надали інформацію, що до будови має стосунок товариш міського голови Сергія Надала Юрій Пилипчук. Точніше – фірма його дружини.

Ми розшукали Юрія Пилипчука, який також є головою кооперативу «Овочева».

- Будувала цей будинок ПП «Меркурій Вест», повідомив голова житлового кооперативу «Овочева» Юрій Пилипчук. - Але роботи з будівництва за договором завершені ще рік тому. Зараз житловий кооператив винайняв підрядників для утеплення будинку – це ПП Романський Павло Іванович. Тобто, ця фірма утеплювала будинок і саме її працівники виконували роботи. Будівельна компанія ПП «Меркурій Вест» не має до нещасного випадку жодного стосунку. Жоден працівник ПП «Меркурій Вест» вже рік не перебував на даному об’єкті.

Підприємець «зник». Телефон теж мовчить

Журналістка "20 хвилин" намагалась розшукати п. Романського і поспілкуватись з ним з приводу трагічного випадку. Ми знайшли дані та контакти цього підприємця. Він офіційно зареєстрований у с. Цигани Борщівського району. Щодо підприємницької діяльності – в органах фіскальної служби офіційно зазначено, що надає в оренду будмашини та устаткування.

Знайшли ми також і мобільний підприємця. Телефонували по декілька разів на годину протягом двох днів. Однак з абонентом весь час був відсутній зв’язок. 

- Він тільки зареєстрований в Циганах у батьків, - розповів журналістам староста с. Цигани Василь Копалко. – Проте проживає в Тернополі. Має дружину і дітей. За ним тут (в с. Цигани – прим. авт.)  нічого не рахується, ні земельної ділянки немає, ні житла. Я давно його не бачив в Циганах.

Якщо підприємець має стосунок до ремонтних робіт у новобудові на вул. Овочевій, 7 у Тернополі і готовий надати коментар з цього приводу – ми готові його опублікувати.

Дружина може подати позов до суду

Хто нестиме відповідальність за смерть 22-річного Василя і чи має отримати якісь компенсації вагітна дружина, - пояснила юрист Олена Степанова.

- Якщо людина офіційно працевлаштована, то відповідальність за нещасний випадок на виробництві несе роботодавець, - пояснила юрист Олена Степанова. - Але в таких випадках поліція і управління держпраці проводять розслідування. Вони мають з’ясувати, чи є у смерті працівника вина роботодавця. Чи подбав він про безпечні умови праці, чи дотримався норм і правил щодо безпеки. Чи це був нещасний випадок з вини самого потерпілого, чи через інші обставини.

Якщо загиблий не був офіційно оформленим на роботі, має бути встановлений факт, що він перебував у трудових відносинах. На це можуть вказати покази свідків, чи приміром,  відеозаписи.

- Однаково роботодавець відповідатиме як за цей нещасний випадок, так і за неналежне оформлення чоловіка на роботі, - каже Олена Степанова. - Або якщо в діях роботодавця не буде знайдено порушень норм та правил, тоді він буде відповідати лише за те, що особа не була офіційно працевлаштована, якщо такий факт мав місце.

Якщо дружина вагітна, коли народиться дитина, вона матиме статус людини, яка втратила годувальника.

- Дружині зараз, будучи вагітною, варто написати заяву до поліції про визнання її потерпілою у рамках цього кримінального провадження, - радить Олена Степанова. - І тоді в межах цього кримінального провадження вона може заявити цивільний позов. Позиватись можна до того, хто буде визнаний підозрюваним, а згодом і обвинуваченим та визнаний судом винним у вчиненні цього кримінального правопорушення. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg Nykoruk

    техніка безпеки на нулю, головне бабло
  • Anonymous

    Дуже гарно, згадується "рафік ні в чому не винен"  коробку збудували і будьте здорові будинок готовий а утеплює його вже не будівельна фірма а хтось там, ми не знаємо хто, а хто вводити в експлуатацію має, хто документи готувати повинен на здачу??? І  навіть якщо зовсім бути дурним то ніхто не повірить у те, що будівництво забудовником завершене на останній цеглині коробки. Фасадні роботи і їх така частина як утеплення це є етап будівництва. Відповідальним за техніку безпеки на усіх етапах є виконроб (якого звісно у Меркурія немає так як економлять) а там все свої люди вирішать. А хвилинку, працівники-роботяги не оформлені у них, відповідно формально їх працівників на будові немає, от пришили якогось цапа відбувайла ПП для кримінальної справи, якого жінка вдома не бачила вже давно, умовний строк візьме разом з грошима на таку незручність і вправа вирішена. Сумно це все. Колись впливовість була криміналітетом, в 90-х тобто а зараз це переформатувалося у формально чисту по закону мафію через владні посади. Подивіться хоча б на синуацію у Парку відродження з будовою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up