Сьомий день пошуків Віті: однокласники надіються, що трапиться диво, і він зараз зайде до класу

Сьомий день пошуків Віті: однокласники надіються, що трапиться диво, і він зараз зайде до класу
  • Спорт для нього – на першому місці. Коли дізнались, що Вітя зник, команда не хотіла їхати на змагання.
  • Дівчинка, яка з Вітею останньою спілкувалась, вмовляла: почекай трохи, скоро підемо разом. Він наполягав, мовляв, мушу йти, бо мама дзвонила.

Дев’ятикласника Золотослобідської школи, 15-річного Віктора Груб'яка шукають усім світом вже сьому добу поспіль. Наразі - ані сліду.  

До пошуків долучились рятувальники, військові, поліцейські, місцева Самооборона, мешканці та однокласники з батьками. Сотні людей щодня виходять та крок за кроком, метр за метром перевіряють буквально все – від полів, посадок, ставків – до закинутих будівель.  

Відео дня

Обшукали вже сусідні села і райони

- Сьогодні (28 листопада – прим. авт.) шукають на двох ділянках, - розповів сільський голова Золотої Слободи  Ігор Мидло. - Від с. Вікторівка і по паралелі, а це на відстані від нашого села - 5-7 км, одночасно проводять пошуки до Денисова, до Стрипи – приблизно 12-15 км.

Вже обшукали не лише найближчі села, а й райони - і Теребовлянський, і Підгаєцький – усе безрезультатно. Усі хати закинуті, усі чагарники, поля, все обійшли. Шукали у с. Росоховатець і навіть в Козові, де нещодавно придбали нове житло – ніде немає.

- Проблем у сім’ї не було, принаймні, про конфлікти чи щось подібне ми не знаємо, - каже сільський голова. - Мама Оксана, є сестра старша ще у хлопця. Тато - інвалід, з родиною не проживав. Хату купила мама недавно – і там шукали. Немає його. Хлопчина активний, спортивний. 15 років, такий вік – звичайна здорова дитина. У селі різні припущення… Але чим день, надія все більш втрачається.

Просять дітей, аби зізнались. Бо кожне слово має вагу

Однокласники Віті приголомшені. З ними весь час спілкуються вчителі, класні керівники. Просять – якщо комусь бодай щось відомо, аби зізнались. Хтось хоч щось чув – нехай розкажуть, бо тут кожне слово має вагу та може допомогти відшукати школяра. Діти й самі, разом з батьками, долучились до пошуків. Зараз повертаються до навчання. Хоча навряд чи його можна назвати повноцінним. З голови не йде: безслідно зник однокласник.   

  • Ще в п’ятницю, коли він зник, ми з чоловіком та Вітиною мамою особисто об’їздили, обійшли все, де він міг зійти з маршруту дорогою додому, - розповіла директор Золотослобідської школи Уляна Гуцал. – Того ж дня я зібрала шкільну лінійку і попросила учнів – хто може з батьків, знайомих та друзів родин долучались до пошуків. Діти теж ходили шукати, разом зі своїми батьками.

У вівторок, 26 листопада, учнів відпустили з уроків – вони разом з дорослими продовжили пошуки. Уже наступного дня у школі працювала поліція. Опитували всіх. Після розмов просили повертатись до повноцінного робочого процесу.

- Однокласник дзвонив йому у четвер, повідомити, що на змагання поїдуть не автобусом, як раніше планувалось, а автомобілем, бо домовились за транспорт, - пригадує пані Уляна. - Діти зранку в п’ятницю всі зійшлись, крім нього. Відразу почали шукати, послали додому – немає. Дзвоню до мами, кажу, що ми шукаємо Вітю. Мама й каже - ми його теж шукаємо.

Хто востаннє спілкувався з Вітею перед тим, як він зник

Доки директор з чоловіком, мамою та сестричкою Віктора у п’ятницю шукали школяра, директорка розпитувала маму, чи не пропадав він раніше. Мати запевняла – ніколи такого не було. Якщо йшов в село – бувало, приходив о 12-1 ночі. Але приходив завжди. У селі теж кажуть, що не чули, аби Вітя тікав з дому чи не повертався ночувати.

- Їх у той день йшло в сусіднє село дві групи, було багато дітей, - каже пані Уляна те, що вдалось дізнатись від дітей. - Йшла група 5 чоловік, серед яких Вітя та його однокласниця. Була ще й інша група. Всі йшли до с. Вівся пішки польовою дорогою. Друга група йшла вперед, поверталась раніше, то Вітю дорогою не бачили.

Назад група з п’яти чоловік теж мала йти разом. Проте саме в розпал дискотеки Вітя підійшов до них. Мовляв, вже йде додому, бо мама подзвонила. Однокласниця його просила: "Ще побудь, будемо разом йти". "Ні, я вже маю йти", - відповів. Тоді його бачили востаннє.

- Він активний, життєрадісний, дуже спортивний, брав участь у всіх змаганнях в школі, районі – без його участі не проходило, здається, жодне, - каже Уляна Гуцал. – Дуже часто виборював призові місця. Відносно спорту – то у нього пріоритет. Вчитель фізкультури весь час його хвалив і казав, що Вітя – найкращий. Коли дізнались, що Віктора немає, а команда от-от має виїжджати на змагання, казали, мовляв, вже немає чого везти ту команду без нього. Він хотів бути авторитетом серед однолітків….

Діти дуже переживають, хвилюються. І вірять, що от-от станеться диво, двері відчиняться, і Віктор зайде до класу. Школярі чи не єдині, хто вірить у диво. Адже Віктора немає вже сьому добу. А сотні дорослих мовчки – по болоті та під дощем, долають метр за метром, аби відшукати зниклого підлітка.

Читайте також Шосту добу шукають 15-річного Віктора: спускали ставок і обстежили кожен метр поля та посадок
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Татьяна Лыткина

    Не факт что это убережёт от бед но  я считаю надо как раньше запретить школьникам посещать дискотеки
  • Укр

    Безтолклва поліція у козовій

    Anonymous reply Укр

    то шукайте ви раз такі толкові
  • ххх

    Жугналюги? ви що їбанулися головою об стінку?

    "Авторизуйтесь, щоб читати повну статтю"  - це що таке?

    ставлю ваш сайт в чорний список і опубліковую дані в списку шкідливих заборонених сайтів.
  • Maria Rak

    Погоджуюсь з Оленою Стрияк.До мене теж приходила така думка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up