Справа тернопільських наркоторговців: п’ятеро з дев’яти подали апеляцію на міру запобіжного заходу

Справа тернопільських наркоторговців: п’ятеро з дев’яти подали апеляцію на міру запобіжного заходу
  • "Ця справа не лежатиме на полиці чи тихо «вмиратиме» - такого не буде", - запевнив прокурор Тернопільської області Петро Бойко.
  • Чи мав право суддя не визначати розмір застави – дивіться у відео.

П’ятеро з дев’яти підозрюваних, яких нещодавно затримали за торгівлю наркотиків, в апеляційному суді оскаржуватимуть міру запобіжного заходу – взяття під варту з правом внесення застави. Заяви самих підозрюваних або їхніх адвокатів вже надійшли до Тернопільського апеляційного суду. Коли буде сам розгляд – поки невідомо. Адже матеріали до суду ще не надійшли. Про це повідомили у суді. 

Тим часом, активісти, які днями пікетували міськрайсуд, зустрілись з силовиками та представником міськради вранці 7 лютого у приміщенні Головного управління нацполіції в області.

Основне питання, яке звучало з боку представників громадськості, – аби наркоторговці не виходили під заставу.

Відео дня

Нагадаємо, нещодавно в Тернополі затримали наркоторговців, які постачали забороненими речовинами всю область. Наркотики продавали через інтернет, і навіть діти без проблем їх купували! Активісти днями провели під стінами міськрайсуду акцію протесту, вимагаючи, аби гучну справа наркоторговців, серед яких і власник спортклубу, не відпустили на волю. Адже суд визначив понад 4 мільйони застави - на всіх. Двоє з них перебувають під домашнім арештом. Ще семеро – мають змогу вийти під заставу. Суми коливаються від 400 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень.

  • 8 місяців нам довелось працювати, щоб встановити постачальників, закладчиків, організатора, потоки коштів, і це все якісно задокументувати, щоб можна з цим було піти до суду, - пояснив присутнім начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. – Ця пошесть зараз – по всій Україні. І якщо ми відслідковуємо телеграм-канали щодо нашої області – у нас є їх 12. І по кожному ми працюємо. У Києві таких, скажімо, – 150.

Поліція документує не лише закладчиків, бо щойно тих спіймають, на їхнє місце прийдуть інші. Головне – вийти на слід організаторів та постачальників. Для цього треба час.

Однією з вимог протестувальників, які кілька днів тому пікетували міськрайсуд, була вимога зустрічі з керівниками силових структур. Навіщо, пояснив організатор акції Олег Коган.

– Ми прийшли не для того, аби махати пальцем, мовляв, яка поліція погана і нічого не робить, - запевнив Олег Коган. – Але спочатку двоє пішли під домашній арешт. Решті визначили заставу. Так ми тому і переживаємо, щоб через короткий час не виявилось, що вони везли дитяче харчування в сиротинець. Тому ми вирішили зробити так, аби надати цій справі максимального розголосу.

У даному кримінальному провадженні активно проводять слідчі дії, те, що ця справа лежатиме на полиці або тихо «вмиратиме» - такого не буде, - запевнив прокурор Тернопільської області Петро Бойко.

Врешті зустрічі групи активістів, очільників силових структур та місцевої влади проходитимуть регулярно. Наступна запланована на 13 лютого. Усі, запевняють, працюватимуть спільно, аби Тернопіль став містом без наркотиків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Кореспондент Українець

    Подивіться , як працює прокуратура і слідчі органи України , це просто ЖАХ !!! https://youtu.be/Wj0ahVdI7gY

  • Кореспондент Українець

    Послухайте , що прокурор Бойко і Богомол сказали за круглим столом з колишніми наркоманами - активістами  , які за теж саме сиділи , на зоні !  Колишні наркозалежні і продавці опіатів Дерешівський і Когут  які стали на шлях виправлення  ( https://youtu.be/9Ft0rPMLiN4 ),  А як ці відморожені  з преси 20 хвилин пишуть , тупо з носа виколупують і по пальцях розмазують .... жесть !!! Просто фантасти !!! За такі фантазії в Європі газету і сайт закривають ...

  • Кореспондент Українець

    Колишні наркомани з християнського духовного центру “СПАСІННЯ" ловлять хайп на справах , по яких самі недавно проходили !!! Багато колишніх наркозалежних , щиро прийшли на пікет , не володіючи жодними матеріалами справи ( видно з прес конференції ) , шукаючи розголосу і добиваючись ,  відміну закону України , право на заставу !!! Не трудно зрозуміти , чому замість того , щоб займатись морально духовним вихованням молоді , реабілітацією людей з нарко залежністю , на круглому столі з владою , духовні гуру Дерешівський і Коган  піднімали питання про співпрацю з міліцією , в допомозі розкриття різних злочинів, що до наркотиків ! В теперішній час , коли з спонсорами для рибцентру туго , а а духовне і моральне виховання нарко залежних , справа тиха і важка !Спонсорів рибцентру не притягне тихість , потрібно гучно заявити про себе , потрібен розголос каже О. Коган ! В боротьбі з алкоголізмом в 85-87 роках вирубували кращі сорти виноградників в Криму , в борьбі з розповсюдженням опіатів Дерешівського реабілітовані , на круглому столі пропонували давати довічне всім , крім наркозалежних ! А з проституцією що запропонуєте вирубувати ? НЕ БОРОТИСЬ З ФАКТОМ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ  ТРЕБА рибцентрові ! Не співпраця з органами влади у пошуку і розкритті злочинів , чи вимагати змін до законів у верховній раді , це не діло  рибцентрів , а попередити цю епідемію , ДУХОВНО МОРАЛЬНИМ ВИХОВАННЯМ молоді ! А спонсори і гроші самі припливуть , без хайпу і піару !
  • Кореспондент Українець

    Так обісратись могли тільки Тернопільскі : генералісімус Олько Богомол і прокурор Петька Бойко з цією наркооперацією , по затриманню підозрюваних ! Резонанс зробили зібравши журналістів , які фіксували захоплення , Маски- Шоу КОРД , ну все як в бойовиках !!! І повний ОБЛОМ , там навіть 300 грам не було 100 % ( дивіться відео ,  що взяли ) !!! Масштабна операція просто вражає людський розум , по маштабах і об’ємах , це фурор ! В другої братви наркоманів з Тарнавського , теж те саме , на 200 грам можливо більше ! “Чародії ” пагонні , хоть би мішок муки в куті по розсипали , для хайпу преси ! Зловити дві бригади в Тернополі , на всіх не знайдено навіть пів кілограма ( дивіться уважно відео затримки , що вилучили ) наркотиків ???!!! СУПЕР ОПЕРАЦІЯ , мої поздоровлення вам трутням !!! З матеріалів слідства , досі не найдено точно джерело постачання  , мільйонів від неправомірних продажів , складів , нарколабораторії - ДЕ ЦЕ ВСЕ ??? Київ Тільки відзвітував , про захоплення двох банд і вилученнням близько тони героїну , на суму 25 міліонів доларів , Житомир відзвітував , про вилучення близько 400 кг опіатів , Львівські вилучили героїну на 1,5 млн доларів в величезних ящиках !!! Було викрито величезні склади , а також гігантські лабораторії з прекурсорами ! А Наші Тернопільські КЛОУНИ відзвітували знайденим ОДНИМ кілограмом “РОБОЧИХ" солей !!! А не робочий товар де ? Випарувався ? Да были демоны , но самоликвидировались !!! Олько Богомол на перенсконференції сказав - джерела постачання будуть встановлені слідством ! І це після піврічного слідкування ??? ( был бы клиент , а статья найдётся ) Подивіться свіжі відео затримань в інших областях !!! Там , тре було трактора , щоб все забрати ! А Подивіться на роботу наших трутнів ! Якісь тугрики нафоткали , по долару і п’ять ! А опіатів з відео і фото , це просто сміх ! Дві жмені розфасованих малих - пяти грамових пакетиків , на відео і фото ! Провал !!!! По виганяти всіх з робіт на біржі , а не нагороджувати ! Посилання на джерело: https: https://youtu.be/Tukp5W2FHl4 і https://youtu.be/5PJ_DYFC-AM

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up