Справу головного лікаря скоро передадуть до суду


Справу головного лікаря скоро передадуть до суду
Головлікар Ігор Вардинець на контакт зі слідчими не йде, депутат облради Андрій Козак вже сплатив 200 тис. грн застави і під час слідства перебуватиме на волі, а справою Володимира Камінського займаються столичні силовики.

Найгучнішими затриманнями останнього півріччя є «хабарні справи» головного лікаря райлікарі Ігоря Вардинця, якого підозрюють і обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди у 200 тис. грн, заступника міського голови Володимира Камінського, якого звинуватили в одержанні 317 тис. грн хабара і депутата-свободівця Андрія Козака.

  • Головний лікар перебуває у статусі підозрюваного, йому оголошено підозру, однак міру запобіжного заходу досі не обрали, - повідомив обласний прокурор Олександр Мартинюк. – Він постійно перебуває на лікуванні, окрім того, переніс оперативне втручання на серці.

На контакт зі слідчими підозрюваний не йде, бо спілкуватись із силовиками не рекомендують пацієнтові медики, каже прокурор.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Справою Володимира Камінського, якого затримали у травні ц.р., займаються столичні силові структури. Однак, він заставу сплатив і під час слідства перебуває на волі, кажуть у прокуратурі.

Нагадаємо, нещодавно викрили керівника одного із комунальних підприємств області, який є одночасно і депутатом цієї ради в одержанні неправомірної вигоди в сумі 30 000 грн за сприяння приватному підприємцю у подальшому фінансуванні робіт по утепленню будинків із місцевого бюджету. За нашою інформацією, йдеться про депутата-свободівця Андрія Козака.

  • Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою із одночасним визначенням застави в сумі 200 000 грн., - повідомив прокурор області Олександр Мартинюк. - Підозрюваний заставу одразу сплатив. Відповідно, під час слідства перебуватиме на волі.

У прокуратурі області підозрюють, що Андрій Козак був лише посередником. Тому, наразі встановлюють осіб, причетних до даного злочину та роблять все можливе, аби їх затримати, запевнив обласний прокурор.

Уже щодо 4 осіб набрали законної сили вироки, якими їх засуджено до реального позбавлення волі з конфіскацією майна. Десятеро осіб засуджено до штрафів на загальну суму понад 150 тисяч гривень, каже обласний прокурор. Також засуджених за вироками судів позбавлено права займати посади у державних органах на терміни від одного до трьох років та позбавлено спеціальних звань, рангів.

  • Органами прокуратури виявлено факти адміністративно-караної корупції, - повідомив Олександр Мартинюк. - Впродовж 2015 року скеровано для розгляду до суду 62 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією. 46 – прокурорами районів, ще по вісім – працівниками СБУ та органів міліції. До відповідальності з накладенням штрафу притягнуто 49 осіб.

Довідка

До суду цьогоріч скеровано 37 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини, до кримінальної відповідальності притягнуто 41 особу.

Серед притягнутих до кримінальної відповідальності - 7 державних службовців, 4 міліціонери, податківець, 3 посадовці органів місцевого самоврядування, 8 працівників лікувальних установ, у тому числі два головних лікаря, ряд працівників юридичних осіб публічного права.  

Факти корупції, виявлені у сферах:

у банківській –1,

АПК –1,

освіти – 2,

охорони здоров’я –9,

земельних відносин –3,

охорони довкілля –5,

бюджетній системі – 10,

транспорту –5.

За інф. Обласної прокуратури

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Той во міліціянт (чи поліціянт) на знимку, що, вибачте, писок не входить в обєктив, як, він здає нормативи фізо????

    Бо з рахівницею в них явно негаразд: взяв 200 кусків взятки - залог також 200 кусків!!!!!!!!!!!!!!! Взятковзявець ніц не втратив!!
  • Медвідь Максим

    хочете факти кАрупції...чи пройдіть трішки вище у першу міську.

    ...попробуйте там пройдіть УЗД на подарованому меценатами апараті(перший поверх наліво)..вони взагалі там говорять що кабінет приватний і здирають з пенсіонерів і навіть хворих стаціонару коло ста гривень за кожне відвідуваннями (дають скоренько підписатись вже після того про так званий добровільний внесок-інакше ніяк)..все акуратненько записують в журнал..процедура займає 15хв...постійно черга цілий робочий день і так майже всі 360 днів на рік..-ну тепер представте скільки мільйонів такий апаратик заробляє за цей час-це кАрупція чи ні?

    ...мабуть НІ  бо при минулій владі провіряли...виявилось що бабусі самі віддавали останні гроші..добровільно вони ж такі добрі дають в лікарні гроші направо і наліво і аптекарям і лікарям а тут така гарна можливість дОДАТКОВо ПОМОГТИ і поділитись !!!!!!! медсестри ведучи їх з палати також турботливо нагадують щоб незабули грошенята)...вот вам і СБУ і нова прокуратура і нова міліція..все добре... головне знати табличку ділення)...

    ....перевірити просто -- зможе кожен..та й тисячі людей вже "перевірили" спробуйте прийти не з перевіркою ( то до наших контр органів) а як пацієнт..

    ...правда справедливо буде відмітити що там дуже ввічлива і приємна жінка---просто то "робота така"
  • куегн

    Одні свині відмазують інших, але нічого страшного, процесс знищення корупціонерів вже почався, рано чи пізно всі ссуки відповідатимуть за свої злочини.
  • Анонім

    А мою справу уже і закривали, і ми повернули через суд назад у міліцію , і тягнеться вже це більше пів року (може через те що то К.П.Тернопільбудінвестзамовник нашої міської ради). Хоча ст 382ч1 чітко вказує , що має бути за невиконання судових рішень та ухвал посадовим особам.

    http://te.20minut.ua/Podii/pid-zabudovu-viddali-dilyanku-z-zaselenim-budinkom-10425352.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up