Струнь, який на смерть збив двох дівчат і переховувався від слідства 15 років, може вийти на волю. Чому?

Струнь, який на смерть збив двох дівчат і переховувався від слідства 15 років, може вийти на волю. Чому?
  • Новина 29 червня сколихнула всю область: Олег Струнь, який майже 16 років переховувався від слідства, прийшов до поліції сам і зізнався у скоєному. 
  • Нагадаємо, що чоловік на «Опелі» 15,5 років тому збив на смерть 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич з Петрикова і з місця події утік.
  • Після двомісячного перебування під вартою він може вийти на волю. Слідчий за погодженням із прокурором звернулися в суд з проханням продовжити міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, терміном на 30 діб. Судове засідання відбулося 25 серпня. Однак у задоволенні клопотання суддя відмовив. Тож уже з 00.01 28 серпня Олег Струнь може вийти із СІЗО. 
  • Чому так вирішив суд і які варіанти розвитку подій далі? 

 

1 липня Тернопільський міськрайсуд обирав чоловіку міру запобіжного заходу. 

Так, до Олега Струня суд застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою. Термін дії ухвали до 23 год 59 хв. 27 серпня 2021 року. Олега Струня у цей же день взяли під варту в залі суду. 

Відео дня

Нагадаємо, 8 жовтня дівчатка повертались з міської дискотеки. Їх проводжав Наталин однокласник. Трохи віддалік крокувала сестра-близнючка Світлани – Зоряна зі знайомим юнаком. Було приблизно пів на 11-у вечора, коли на першу групу молодих людей наскочив шалений автомобіль. Якимось чудом біда оминула хлопця, який супроводжував Світлану і Наталю. Переляканий, він добіг до найближчого дому і повідомив людей про лихо. А через кілька хвилин до місця трагедії підійшла Зоряна. Вона та її друг наїзду не бачили, але його наслідки викликали молодих людей шок. Усіх трьох очевидців жахливої ДТП медики швидкої доправили до психоневрологічного диспансеру, однак невдовзі рідні забрали дітей додому. Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. Ті загинули на місці. Тернополянину тоді інкримінували ч.3 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Однак притягнути до відповідальності не могли, бо той втік. 

Читайте далі: Чи випустить суд на волю Струня, який скоїв смертельну ДТП і переховувався 15 років. ПодробиціЯк тебе земля носить — убити дітей, забрати голову?! Родичі до водія, який скоїв смертельну ДТП

Струнь вийде?

20 серпня слідча, за погодженням із прокурором, звернулась до слідчого судді Тернопільського міськрайсуду із клопотанням про продовження строку тримання Олега Струня під вартою. У вказаному клопотанні слідча просила продовжити тримання під вартою підозрюваного Олега Струня терміном на 30 днів. В обґрунтування своїх вимог слідча зазначила, що органом досудового розслідування здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, передбаченому ч.3 ст.286, ч.4 ст.358 КК України.

25 серпня слідчий суддя Тернопільського міськрайсуду постановила ухвалу, у якій відмовила у задоволенні клопотання старшого слідчого про продовження строку тримання під вартою щодо Олега Струня. 

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її проголошення.

У зв’язку з цим, якщо рішення суду не буде скасоване апеляційним судом до завершення дії запобіжного заходу, то Олег Струнь вийде на волю. 

Ми будемо стежити за розвитком подій у цій справі і щойно отримаємо інформацію про можливий апеляційний перегляд даної ухвали і результат за ним, одразу оприлюднимо її.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Nadiya Matwijiw

    Ніде не сховається від БОГА!!! Час поставить усі крапки …..
  • Софійка Ухач

    Дописувачі,  журналісти,..чому всі бачать одну сторону...зробив аварію...він не заїхав на тротуар або на подвір'я ..це не спеціально....Аварії стаються на дорозі щогодини...таке може статися з любим водієм....наробив багато біди для всіх...але він не кат і не вбивця....він не заліз до хати і вирізав всю сім'ю...Хто його знає....знає що він не такий як всі говорять( наркоман чи пияк)..Можна навести про нього справки...Ми всі не знаємо свого майбутнього... Бог йому суддя...а не ви судді.. reply
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/DTP/aresht-chi-volya-dlya-eks-podatkivtsya-olega-strunya-yakiy-15-rokiv-to-11317939.html

  • Vorona Sergiy

    Дебільні закони . Посадити суку
  • Володимир Семчук

    Висер для дебілоїдів!Все по закону!Термін злочину вийшов,де висер,про відкопаного злочинця,що розбирав з "бригадою"пацанів,трансформаторні?І якого зарили як скотиняку,коли вбило струмом,при кражі металу,на смітнику,а показали де зарили,коли термін вийшов!

keyboard_arrow_up