Чи випустить суд на волю Струня, який скоїв смертельну ДТП і переховувався 15 років. Подробиці

Чи випустить суд на волю Струня, який скоїв смертельну ДТП і переховувався 15 років. Подробиці
  • Екс-податківцю Олегу Струню обрали сьогодні, 1 липня, міру запобіжного заходу у Тернопільському міськрайонному суді. Чоловік на «Опелі» 15, 5 років тому збив на смерть 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич з Петрикова і з місця події утік. Майже 16 років він переховувався від слідства, два дні тому прийшов до поліції сам.
  • Адвокат просив міру запобіжного заходу, не пов'язану з триманням під вартою. Прокурор у справі - лише перебування за ґратами. На диво, але Олег Струнь підтримав позицію... прокурора. 

Правоохоронці не виключають, що таким чином – через «термін давності», а минуло вже понад 15 років, Олег Струнь намагається уникнути відповідальності. 

На засідання прийшли родичі загиблих дівчат. Коли родичі дізнались, що Струнь здався поліції, просили, мовляв, віддайте його нам – ми порвемо.

Відео дня

Староста Петрикова Михайло Спяк каже: місцеві дуже хвилюються і припускають, що він сам здався, бо вийшов термін притягнення його до кримінальної відповідальності. Люди дуже бояться, що його тепер помилують…

Нагадаємо, 8 жовтня дівчатка повертались з міської дискотеки. Їх проводжав Наталин однокласник. Трохи віддалік крокувала сестра-близнючка Світлани – Зоряна зі знайомим юнаком. Було приблизно пів на 11-у вечора, коли на першу групу молодих людей наскочив шалений автомобіль. Якимось чудом біда оминула хлопця, який супроводжував Світлану і Наталю. Переляканий, він добіг до найближчого дому і повідомив людей про лихо. А через кілька хвилин до місця трагедії підійшла Зоряна. Вона та її друг наїзду не бачили, але його наслідки викликали молодих людей шок. Усіх трьох очевидців жахливої ДТП медики швидкої доправили до психоневрологічного диспансеру, однак невдовзі рідні забрали дітей додому.

Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. Ті загинули на місці. Тернополянину тоді інкримінували ч.3 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Однак притягнути до відповідальності не могли, бо той втік. 

Дивіться НАЖИВО.

Суд обрав міру запобіжного заходу: до 27 серпня Олег Струнь перебуватиме під вартою. 

Анна Мостецька, спікер-суддя міськрайонного суду пояснила щодо строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

  • Чинним був і на момент скоєння злочину, і зараз Кримінальний кодекс України. Ним встановлена відповідальність за діяльність і строки притягнення до кримінальної відповідальності, — пояснила Анна Мостецька. — Ці норми не змінювались від 2002 року. Надійде провадження до суду, буде визначений головуючий суддя, і він розглядатиме справу. Чи буде обвинувальний вирок, чи буде ухвала суду із застосуванням строків давності, зараз не можу вам сказати, бо це передчасно.

Щодо строків давності, а в цьому випадку минуло вже 15 років з моменту скоєння злочину, не діють вони лише в кількох випадках. На жаль, серед них немає вбивства у ДТП двох неповнолітніх дівчат, втечу з місця аварії та кількадесятирічне переховування голови однієї з потерпілих.  

  • Строки притягнення до кримінальної відповідальності, відповідно до вимог ст. 49 Кримінального кодексу України, не застосовуються до кримінальних проваджень, де передбачається покарання у вигляді довічного позбавлення волі, або де особі пред’явлено обвинувачення з приводу правопорушень у сфері нацбезпеки. Це терористичний акт, участь у збройних конфліктах тощо.

За інкриміновані Олегу Струню злочини передбачене покарання до 10 років ув’язнення, а не довічно. Він не скоював терактів чи злочинів у сфері нацбезпеки. Тому, скоріш за все, вийде на волю після завершення слідства і розгляду справи у суді…  

 

Читайте також:

Дайте нам — порвемо! Як екс-податківець, який збив на смерть двох дівчат, може уникнути тюрми?
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Игорь Дмитриевич

    Одна его  бывшая должность говорит о многом.
  • Valentina Novak

    Покидьок нехай згниє у тюрмі
  • Наталья Горгула

    Так " хотела" полиция его найти
  • Viktoriia Voloshyn

    Це стаття від 2011 року!
    Було чітко відшмо де переховується вбивця. Але поліція бездіяла, бо був наказ нічого не робити.
    Чому за таку халатність НІХТО з поліціянтів не відповідає?https://zz.te.ua/vodij-vbyvtsya-dvoh-divchat-tak-i-ne-ponis-pokarannya/

keyboard_arrow_up