«Взяли і випустили вбивцю двох дітей!» Чому Струнь вийшов із СІЗО?

«Взяли і випустили вбивцю двох дітей!» Чому Струнь вийшов із СІЗО?
  • За інформацією сестри однієї із загиблих, підозрюваного у смертельній ДТП, який вбив двох дівчат і 15 років переховувався від слідства — Олега Струня, суд відпустив під домашній арешт.
  • Ні журналістів, ні потерпілих про засідання ніхто не повідомляв. Чому? Встановлюємо деталі. 

Нагадаємо, 16 років тому екс-податківець Олег Струнь на «Опелі» збив на смерть 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич з Петрикова і з місця події утік. Майже 16 років він переховувався від слідства.

Чому про засідання ніхто не чув

Правоохоронці не виключають, що таким чином – через «термін давності», а минуло вже понад 15 років, Олег Струнь намагався уникнути відповідальності.

За інформацією сестри однієї із загиблих Зоряни Кравець, Олега Струня відпустили під домашній арешт 20 січня.

Відео дня

— Дякуючи нашому Тернопільському апеляційному суду і особливо суддям Тихій Ірині Миколаївній ( головуюча судя), Галіян Людмилі Євгенівній і Сарановському Василю Ярославовичу, які так доброчесно відпустили ВБИВЦЮ на волю. Вище вказані судді не повідомили потерпілих та не вислухали їхню думку, думку їхнього захисника . 20 січня за пів год до початку суду повідомили прокурора, не назвавши при цьому справу, за якою її викликають. Від цього всього постає одне лиш питання, чи знав про це все голова апеляційного суду Гірський Б. О, — зазначає на своїй сторінці у Facebook пані Кравець.

Що кажуть родичі загиблих

Журналісту "20 хвилин" Зоряна Кравець розповіла, що шокована таким рішенням суду.

— Ми шоковані. Його відпустили без нашого відома. Як це розуміти? Тепер ми мусимо чекати два місяці і добиватися того, аби вбивцю знову взяли під варту. Та, швидше за все, ніяких наслідків ці дії не матимуть, — пояснила жінка.

Вітчим загиблої Наталі Гнатієвич, у якої внаслідок зіткнення зі склом перерізало горло, пан Василь також не міг стримати емоцій від дій суду.

— Закон такий, що все проти народу, нечесно, несправедливо. Як можна вбити двох дітей і гуляти на свободі? В мене немає слів. Як я буду діяти? Зустрінуся з адвокатами і будемо обговорювати подальші дії. А що мені ще робити? Взяти автомат і сокиру та відрубати йому голову, як він моїй дитині зробив, і я ховав її без голови, — каже пан Василь.

Нагадаємо, наступне судове засідання по справі Олега Струня відбудеться 25 січня.

Адвокат потерпілих родичів Руслан Ленько коментувати рішення суду відмовився та пояснив, що про це ліпше запитати у його клієнтів.

Нагадаємо, 8 жовтня дівчата повертались з міської дискотеки. Їх проводжав Наталин однокласник. Трохи віддалік крокувала сестра-близнючка Світлани – Зоряна зі знайомим юнаком. Було приблизно пів на 11-у вечора, коли на першу групу молодих людей наскочив шалений автомобіль. Якимось чудом біда оминула хлопця, який супроводжував Світлану і Наталю. Переляканий, він добіг до найближчого дому і повідомив людей про лихо. А через кілька хвилин до місця трагедії підійшла Зоряна. Вона та її друг наїзду не бачили, але його наслідки викликали молодих людей шок. Усіх трьох очевидців жахливої ДТП медики швидкої доправили до психоневрологічного диспансеру, однак невдовзі рідні забрали дітей додому.

Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. Ті загинули на місці. Тернополянину тоді інкримінували ч.3 ст.286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Однак притягнути до відповідальності не могли, бо той втік. Екс-податківець переховувався від слідства більше 15 років, і 29 червня сам прийшов до поліції.

Захисник Олега Струня Борис Шкільняк не захотів відповідати на запитання журналіста "20 хвилин". Де гарантія, що підсудний не втече і де він перебуває наразі?

Однак 

Читайте також:

Вибачте за біль, шо я вам вчинив. Підозрюваний у смертельній ДТП — Струнь вперше заговорив (ВІДЕО)

Як тебе земля носить — убити дітей, забрати голову?! Родичі до водія, який скоїв смертельну ДТП

Струнь, який на смерть збив двох дівчат і переховувався від слідства 15 років, може вийти на волю. Чому?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталя Шкіра

    Судове засіідання   тягнеться понад 6 місяців і в кінці шою  суддя Тиха, Галіян та Сарановський відпускають під домашній арешт. Скільки це коштує. І чи не хочете шановні суді бачити на цьому місці своїх дітей. За такий злочин - без покарання. Бог вам суддя і  вашим родинам. Бумеранг має повернення. чим  ви відрізняєтесь від злочинника. Слів нема.
  • Читач52

    Немаэ нiчого дивного: така наша держава, де все робиться через заднiй прохig!!!!
  • Roman Kubay

    там струнь був в машині не один і пяний потрібен детектор брехні
  • Наталя Гупало

    Питання суді а що якби це були її діти і вона все пережила.

keyboard_arrow_up