Суд назвав винного у ДТП, у якій загинув районний прокурор Михайло Карпець

Суд назвав винного у ДТП, у якій загинув районний прокурор Михайло Карпець
  • Водій віз двох людей з Лановець на семінар в обласну прокуратуру. Дорога була слизькою від снігу і ожеледиці. Його автомобіль різко розвернуло, він не встиг зреагувати - відбулося зіткнення із зустрічним автомобілем.
  • Суд врахував думку потерпілої, яка претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має і просила застосувати до нього найнижчу міру покарання.

Суд назвав винуватця ДТП, в якій загинув районний прокурор Миайло Карпець. Він був пасажиром службового авто і їхав у робочих справах в Тернопіль.

Нагадаємо, на автодорозі Тернопіль-Ланівці не розминулися ВАЗ-2110 та Volkswagen Golf. Дорожньо-транспортна пригода трапилася 25 лютого близько дев’ятої години ранку. Водій автомобіля ВАЗ, неподалік села Синява Збаразького району, не впорався з керуванням, і авто почало заносити на слизькій дорозі. Як результат – транспорт врізався в зустрічне авто і після цього злетів у кювет. Тоді до лікарні потрапили двоє пасажирів з ВАЗу. Михайла Карпця до лікарні привезли вже мертвим, повідомляв «20 хвилин» тодішній очільник райлікарні Валерій Суконнік.

18 серпня 2020 р. Збаразький райсуд оголосив вирок водієві службового авто, який віз того зимового ранку молодого прокурора на нараду. Чоловіка обвинуватили у смертельній ДТП. На посаді водія Кременецької місцевої прокуратури він працював від 15 грудня 2015 року. Стаж водіння – 34 роки. І до тієї ДТП - жодних зауважень.

Відео дня

У суді водій вину визнав повністю та розповів, що того ранку в авто, крім нього, було ще двоє людей, яких він з м.Ланівці віз на семінар у прокуратуру Тернопільської області. Дорога була слизькою від снігу і ожеледиці. Його автомобіль різко розвернуло, він не встиг зреагувати і - відбулося зіткнення із зустрічним автомобілем. Пасажира, що сидів біля нього, в автомобілі не було, а Михайло, який був на задньому сидінні, перебував без пам`яті. Розповідав, що дружив з Михайлом, зараз він постійно ходить до його дітей. Потерпіла, дружина Михайла, ніяких претензій до нього не має. І суд врахував думку потерпілої, яка претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має та просила застосувати до нього найнижчу міру покарання.

- Визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років без позбавлення права керувати транспортними засобами, - йдеться у вироку Збаразького райсуду. - Згідно зі ст.75 КК України, звільнити від відбування основного покарання з випробуванням та визначенням іспитового строку два роки.

Водій прокуратури протягом цих двох років має періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

З нього стягнуть в користь держави 19 940,02 грн – вартість проведених у даній справі експертиз. Накладені арешти на обидва автомобілі скасували. Той, що належить прокуратурі – повернули органу, а інше авто – власнику.  

На даний вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up