Суд залишив за гратами чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні та нападі на власну дружину

Суд залишив за гратами чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні та нападі на власну дружину
  • Колегія суддів залишила під вартою підозрюваного, який завдав численні ножові поранення своїй дружині.
  • Всі обставини злочину та тяжкі наслідки для потерпілої свідчать про підвищену суспільну небезпеку підозрюваного.

Леонід, який в лютому 2019 р порізав та зґвалтував власну дружину, залишатиметься під вартою.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного Леоніда К. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 10 квітня 2019 року щодо обраної міри запобіжного заходу — тримання під вартою без визначення розміру застави.
- Органами досудового розслідування Леоніду К. інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 152, ч. 1 ст. 121 КК України, - повідомили в Тернопільському апеляційному суді. – Йдеться про зґвалтування та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, 18 лютого 2019 року під вечір Леонід К. на пасовищі поблизу с. Шишківці Борщівського району розпочав сварку з дружиною . «В ході якого у нього виник злочинний умисел, спрямований на вчинення сексуального насильства. Що він і вчинив, погрожуючи жінці ножем, а потім завдав потерпілій множинні колото-різані рани, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні у момент заподіяння», - йдеться у матеріалах справи.  
В апеляційній скарзі адвокат просив змінити Леонідові К. міру запобіжного заходу. Замінивши тривання під вартою домашнім арештом із забороною залишати житло у нічний час доби. Прокурор з апеляційною скаргою не погодився та просив ухвалу суду першої інстанції залишити без змін.
- Заслухавши доводи сторін та вивчивши матеріали справи, колегія суддів дійшла до висновку, що місцевий суд належним чином вмотивував своє рішення, - повідомили у прес-службі суду. - Леонід К. обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжких злочинів із застосуванням насильства. Всі обставини злочину та тяжкі наслідки для потерпілої свідчить про підвищену суспільну небезпеку підозрюваного як особи, яка може вчинити інші кримінальні правопорушення, навмисно переховуватись від органу досудового розслідування та суду з метою уникнення відповідальності; впливати на потерпілу та свідків, і застосування менш суворих запобіжних заходів буде не достатнім для запобігання вищевказаним ризикам, у тому числі і визначення розміру застави.
Враховуючи вищенаведене, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до переконання, що ухвала слідчого судді є законною та обґрунтованою, тому її слід залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника підозрюваного Леоніда К. - без задоволення.

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up