Суд змінив запобіжний захід підприємцю, якого підозрюють у вимаганні 25000 доларів і прав на квартири

Суд змінив запобіжний захід підприємцю, якого підозрюють у вимаганні 25000 доларів і прав на квартири

Замість тримання під вартою - цілодобовий домашній арешт і зобов'язання постійно носити браслет.

 

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора Тернопільської місцевої прокуратури на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 21 листопада 2019 року щодо зміни підозрюваному Валерію Б. запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із зобов'язанням постійно носити електронний браслет, повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

Не погодившись із цим рішенням, прокурор подав апеляційну скаргу та просив, зважаючи на тяжкість злочину та наявні ризики, залишити підозрюваного під вартою.

Заслухавши суддю-доповідача, аргументи прокурора, думку підозрюваного та його захисника, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду погодилась із висновками місцевого суду, оскільки наведені у скарзі обставини не виправдовують застосування найтяжчого запобіжного засобу — тримання під вартою. А тому апеляційну скаргу прокурора слід залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді — без змін. 

Відео дня

Валерій Б. одразу здав свій паспорт для виїзду за кордон.

Варто нагадати, що органами досудового слідства підозрюваному інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 189 КК України (вимога передати чуже майно та права на майно з погрозою насильства над потерпілим та обмеженням його законних інтересів, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах). 

Санкція статті передбачається покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Варто нагадати, що Валерія Б. затримали в ході спецоперації співробітниками відділу “К” управління Служби безпеки України в Тернопільській області та Тернопільської місцевої прокуратури 24 вересня 2019 року в одному з закладів харчування Тернополя під час отримання ним 25 тис. доларів США та документів щодо майнових прав на житло.

Також раніше повідомлялося, що суд визначив розмір застави в розмірі 960 тис. 500 гривень.

Читайте також Погрожували розправою, неславою і активістами: в Тернополі у забудовника вимагали 25 000 доларів та сотні метрів житла
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up