Судитимуть 15-річного підлітка, який вбив п'яного вітчима, захищаючи матір

Судитимуть 15-річного підлітка, який вбив п'яного вітчима, захищаючи матір

Від семи до десяти  років позбавлення волі загрожує 15-річному юнаку з Тернопільщини. Хлопець, захищаючи матір, наніс тілесні ушкодження п'яному вітчиму. Від отриманих травм чоловік помер.

Нещастя трапилося 29 березня у селі Боків Підгаєцького району. За словами старшого слідчого в особливо важливих справах СУ Сергія Гончарука, родина, в якій трапилося горе, приїхала на Тернопільщину з Донецької області у вересні 2016 року.

Чоловік та жінка виховували семеро дітей. Старший залишився на сході, а шестеро молодших переїхали з батьками на Західну Україну. Подружжя мало трьох спільних дітей. Наймолодшій дитині три місяці. Голова сімейста постійно зловживав спиртними напоями, а після цього вчиняв дебоші. За вісім місяців на нього уже складено поліцейськими 3 адмінпротоколи за сварки та бійки.

Проте востаннє чоловік підняв руку на свою дружину саме 29 березня. Його поведінка обурила восьмикласника і хлопець, обороняючи матір, вдарив вітчима спочатку кулаком по голові, а потім коліном та ногою. Дебошир спробував дати здачі, але школяр наніс ще кілька ударів.

Відео дня

Після цього жінка з сином викликали поліцію, аби ті допомогли вгамувати чоловіка. Проте удари восьмикласника виявилися фатальними для вітчима. П'ятдесятирічний чоловік помер ще до приїзду медиків та правоохоронців.   

Неповнолітній, каже Сергій Гончарук, у скоєному зізнався. Хлопець каявся та всіляко допомагав слідству. Правоохоронці вважають, що юнак вчинив злочин під впливом сильного душевного хвилювання, викликаного неправомірними діями потерпілими. Школяр намагався врятувати вітчима від смерті, надаючи йому домедичну допомогу.

Справу слідчі уже передали в суд. Тепер доля 15-річної дитини у руках "Феміди".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Слава

    Хлопцю, потрібно медаль дати, а не судити((((((((((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up