Судитимуть банду з 12 чоловік, які обдурили людей на 4 млн грн

Судитимуть банду з 12 чоловік, які обдурили людей на 4 млн грн

Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду кримінальне провадження стосовно організованої групи осіб, які заволоділи коштами 50 потерпілих на суму понад 4 млн грн.

Впродовж 2015-2016 років група шахраїв, використовуючи викрадені бази фармацевтичних фірм, телефонувала їхнім клієнтам з пропозицією відшкодувати кошти за нібито доставлені неякісні медичні товари та виманювала у людей гроші, як компенсацію за свої послуги. 

Згідно розробленого плану та розподілених функцій, одна частина учасників групи займалась здійсненням телефонних дзвінків із спеціально облаштованих офісів в Києві. Шахраї, під вигаданими прізвищами повідомляли громадянам завідомо неправдиву інформацію про неіснуючі послуги, спонукаючи їх до подальшого переказу коштів на осіб, яких контролювали учасники групи, або на рахунки, відкриті зловмисниками в різних банках. Інша частина групи підшукувала осіб для відкриття рахунків у фінансових установах, а також, акумулювала суми грошей, що надійшли від потерпілих та передавала їх організаторам для подальшого використання у злочинній діяльності та розподілу між іншими учасниками. 

Відповідно до плану організаторів групи, телефонні дзвінки шахраї здійснювали переважно до осіб похилого віку, малообізнаних із повноваженнями та роботою державних контролюючих органів. 

Відео дня

Мережа ошуканців діяла по всій Україні. Серед потерпілих, хто першими звернувся до правоохоронців із заявами про шахрайство, були пенсіонерки з Тернопільщини.

Сума збитків, завданих громадянам злочинними діями організованої групи, сягає понад 4 млн грн.

Кримінальне впровадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up