Судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК, які знущалися з чоловіків — ДБР

Судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК, які знущалися з чоловіків — ДБР

На Тернопільщині судитимуть двох військових ТЦК, яких обвинувачують у побитті, катуванні та позбавленні волі військовозобов’язаних.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо командира та солдата-гранатометника відділення охорони Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які знущалися з військовозобов’язаних.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Відео дня

Як встановило слідство, увечері 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

З’ясувавши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК.

Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Солдат-гранатометник та командир відділення охорони завдали ударів чоловікам, які лежали на ліжках у ТЦК. Відповідне відео було поширене в соцмережах. Один з потерпілих отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а інший – легкі.

Встановлено, що таким чином працівники ТЦК хотіли силою змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт з черговим, якого ті намагалися побити та відібрати зброю.

36-річному гранатометнику роти охорони інкримінують умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, катування, незаконне позбавлення волі людини (ч.2 ст.122, ч.3 ст.127, ч.2 ст.146 КК України), а 26-річному командиру, молодшому сержанту цього ж підрозділу, – катування та незаконне позбавлення волі людини (ч.1 ст.125, ч.3 ст.127 КК України), повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Обом військовим суд обрав запобіжні заходи – нічний домашній арешт та відсторонив від займаних посад.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали подробиці щодо побиття військовозобов'язаних у тернопільському військкоматі. 

 

Читайте також:

Двоє чи більше постраждалих? «20 хвилин» отримали нову інформацію про побиття в ТЦК

Побиття у військкоматі Тернополя. «20 хвилин» дізналися деталі

На Тарнавського та Лучаківського чоловіків «запакували» в бус. Що кажуть в поліції і військкоматі

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Lyuda

    Тернопільські кати! Чекайте на карму,скоро постукає у ваші двері. 🥲
  • Наталя Лазорчик

    Суд їм не поможе,на війну може більше розуму набрали,набили би чужих дітей.
  • Светлана

    Свої своїх же забивають!Що це,як далі цим хлопцям жити,кому вірити,за що воювати,щоб тебе всяка гнида могла до смерті забити. Оце вже себе показали мордовороти,цвіт нації.
  • V

    коли вже цих покидьків будуть знищувать?! гніди!

keyboard_arrow_up