Судитимуть посадовця Держпродспоживслужби, якого затримували на хабарі

Судитимуть посадовця Держпродспоживслужби, якого затримували на хабарі

За отримання хабара за вплив щодо безперешкодного імпорту квітів підприємством судитимуть посадовця Держпродспоживслужби Тернопільської області.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, обвинуваченого у зловживанні впливом при одержанні хабаря за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Про це повідомили в прокуратурі Тернопільської області.

— За даними слідства, посадовець запропонував місцевому жителю, який діяв в інтересах товариства, що за неправомірну вигоду він вплине на інспекторів відділу фітосанітарних заходів Управління фітосанітарної безпеки й вони не створюватимуть перешкоди у здійсненні господарської діяльності товариства — імпорту квітів на територію України. Свої послуги чоловік оцінив у 13 тис грн із розрахунку — 1000 гривень з кожного вантажного транспортного засобу, якими завозили квіти у серпні минулого року, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Відео дня

При одержанні вищеназваної суми неправомірної вигоди його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Він відсторонений від займаної посади.

Нагадаємо, минулого року «20 хвилин» повідомляли про хабарну справу посадовця Держпродспоживслужби. За даними слідства, посадовець пообіцяв місцевому жителю, який діяв в інтересах товариства, що за 38 тис. грн неправомірної вигоди він не створюватиме перешкоди у здійсненні господарської діяльності товариства- імпорту рослин на територію України. У ДБР тоді повідомляли, що «данину» посадовець збирав щомісяця.

 

Читайте також:

На хабарі спіймали посадовця Держпродспоживслужби. Як кажуть у ДБР, «данину» збирав щомісяця

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up