Тернополянин через свою довіру втратив більше 2600 грн

Тернополянин через свою довіру втратив більше 2600 грн

Більше 2000 гривень через власну безпечність втратив тернополянин. З заявою про подію чоловік звернувся до Тернопільського відділу поліції.

Краянин розповів уже всім відому шахрайську схему. На його засіб зв’язку зателефонував невідомий та представився працівником фінансової установи. Чоловік запевнив, що у роботі системи відбувся збій. Незнайомець спочатку увійшов у довіру, після чого дізнався всі особисті дані власника рахунку.

50-річний тернополянин зрозумів, що потерпів від рук невідомих, отримавши смс - повідомлення про зняття готівки у сумі 2610 гривень. За допомогою звернувся до правоохоронців.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Відео дня

Поліцейські наголошують:

  • працівники фінустанов не телефонують до абонентів та не просять уточнити будь-які персональні дані ( адже вони конфіденційні ), ними  володієте лише ви;
  • всю інформацію щодо вашого поточного рахунку ви можете уточнити у найближчому відділенні банку;
  • у разі, якщо такий дзвінок пролунав, знайте - це шахраї;
  • аферистам вистачає лише дізнатися номер картки, що вибитий на пластику та секретний код;

Схема шахраїв проста: аферист видає себе за працівника банку і, посилаючись, наприклад, на збій в комп'ютерній системі і втрату даних, просить клієнта нагадати реквізити свого карткового рахунку.

Зрозуміти, що це шахрай, можна після того, як у вас попросять назвати ваш PIN-код і код, який зображено на звороті пластика (CVV2/CVC2 - використовується при здійсненні покупок в Інтернеті). Обидва коди - це таємниця, яку в жодному разі не можна повідомляти ані банку, ані комусь ще.

Пам’ятайте, ви своїми діями допомагаєте аферистам спустошувати власні електронні гаманці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up