Тернополянин три місяці обкрадав лікарні та адміністрації: що вдавалося поцупити в громадських місцях?

Тернополянин три місяці обкрадав лікарні та адміністрації: що вдавалося поцупити в громадських місцях?
  • Зловмисника, котрий скоював крадіжки з громадських закладах Тернополя, розшукали оперативники.
  • Він крав не тільки гроші, а усе, що можна було продати: ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сумки.

Зловмисника, котрий скоював крадіжки з громадських закладів Тернополя, розшукали оперативники.

У вчиненні серії крадіжок співробітники Тернопільського відділу поліції підозрюють 42-річного жителя обласного центру. Зловмисник шляхом вільного доступу викрадав майно людей та комп’ютерну техніку  з громадських закладів та державних установ, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Упродовж останніх трьох місяців до чергової частини Тернопільського відділу поліції почали все частіше находити повідомлення від громадян про крадіжки їхніх грошей, телефонів, гаманців та сумок з лікарень, навчальних закладів, підприємств та інших установ. Суми збитків були різні: хтось оцінював втрачене у 650 гривень, інші – на понад 20000 гривень.

Відео дня

В ході комплексу розшукових заходів оперативники карного розшуку Тернопільського відділу поліції вийшли на слід зловмисника. Причетним до протиправного виявився неодноразово судимий за майнові злочини 42-річний мешканець обласного центру.

Як розповів старший оперуповноважений карного розшуку Тернопільського відділу поліції Володимир Довгополий, зловмисник скоював крадіжки шляхом вільного доступу. Під виглядом відвідувача заходив до державних установ, громадських закладів та шукав цінні речі, які лежали без нагляду. Крав не тільки гроші, а усе, що можна було продати: ноутбуки, планшети, мобільні телефони, сумки.

Правоохоронці довели причетність тернополянина до десяти фактів незаконного заволодіння чужим майном у Тернополі. Зловмисник встиг накриміналити також у Збаражі та Козові. Там в обох випадках місцем його збагачення стали райдержадміністрації. З відчинених службових кабінетів викрав  комп’ютерну техніку.

За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження. Дії тернополянина слідчі кваліфікують за частиною 2 статті 185 ККУ. На період проведення досудового розслідування суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Довідка

Стаття 185. Крадіжка

ч 2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також Крав у Борщеві, а здавати возив у Чортків: крадія склотари викрили борщівські поліцейські

День провів у Зарваниці, а звідти… «пішов на справу». Гріб все, що під руки потрапляло
Чоловік "обчистив" сейф колишнього директора та привласнив 250 000 гривень та 30 000 доларів
У Тернополі кишенькарі полюють на мобілки. Як не стати жертвою злодія
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up