Тернополянка каже, що її хотів загіпнотизувати незнайомець біля ринку

Тернополянка каже, що  її хотів загіпнотизувати незнайомець біля ринку
  • Тернополянку зупинив чоловік на вулиці Живова - схопив за руку, пропонував купити парфуми. За пробник просив гроші, телефон чи золото. Дівчина підозрює, що її хотіли загіпнотизувати, адже після такого "спілкування" їй стало дуже погано.
  • В поліції кажуть, що випадки виманювання грошей та цінностей через гіпноз досить часті, і радять не спілкуватися з незнайомцями на вулиці.

Інцидент стався на вихідних на вул. Живова навпроти зупинки "Ринок".  Тернополянка просто йшла по вулиці, коли її зупинив нібито торговий агент. 

- Я дуже відкрита і вихована людина, тому не можу просто пройти повз, коли до мене звертаються, - розповідає тернополянка Юлія. - Чоловік казав, що він з місцевого торгового центру, але з якого саме магазину не уточнив. Схопив мене за руку, і дивлячись в очі почав задавати запитання. В нього були дуже гіпнотичні очі. Питав чи маю 30 гривень на придбання пробника. Я відповіла, що ні, бо розуміла, що варто тільки дістати гаманець, як грошей не стане. Я таке по телевізорі бачила, що гіпнотизери спочатку доторкаються до руки, потім до плеча, а потім задають три запитання, на які людина має відповісти "так", весь час тримаючи зоровий контакт - так було і в мене. Коли він сказав  "Може маєш телефон або золото?" я остаточно зрозуміла, що це гіпноз. Я висмикнула руку, а він знову мене схопив, але мені таки вдалось від нього відійти.  Розповідаю все це, щоб люди були уважнішими з незнайомцями і не потрапили у подібну ситуацію.  
 
Дівчина запам"ятала лише те, що чоловік був смуглявий, високий, чорнявий та мав гіпнотичні карі очі. Після зустрічі з чоловіком дівчині стало дуже погано, - вона відчуавла головний біль, нудоту, втому. 

В поліції радять одразу звертатися на 102, навіть якщо шахраї нічого не виманили. 

Відео дня

- Випадки такого шахрайства у Тернополі досить часті, - повідомив начальник відділу комунікації Головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Часто зупиняють дітей, занепокоєних на вигляд людей. Найчастіше таким шахрайством займаються роми і діють за розробленим сценарієм. Вони наче психологи, і людина не встигне й оком змигнути, як вона вже розповідає всі проблеми шахрайці, яка обіцяє їх вирішити. Загіпнотизовані люди можуть навіть привести незнайомця до себе додому, який начебто проведе над ними всілякі ритуали. А коли люди отямлюються, залишаються без грошей та прикрас. Радимо не спілкуватися з підозрілими незнайомцями,  не дивитися їм в очі, психологічно відгородитися, якомога швидше відійти від таких людей та викликати поліцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Босфор

    І мене теж хотіли загіпнотизувати 2 кралі біля Сільпо. Поки одна робила мінет, тобто гіпнотизувала - друга спіzdила всі продукти.

    Завтра знов йду щоб  щераз загіпнотизували.

    бурундук reply Босфор

    придурок
  • Ruslana Vokh

    Сьогодні до мене підходив хлопець,по вашому опису дуже схожий,такий самий сценарій.але просив лише 30грн.після чого я відвернулась і пішла.бо для мене стало дивно,чому за безкоштовні пробники і рекламу магазину беруть гроші.як надиво мені запам'ятались його нерівні зуби.бо хлопець надміру усміхався і гладив мою руку.я ще тоді подумала чи залишилась моя обручка на пальці,після такого жесту незнайомця.

    Dmytro reply Ruslana Vokh

    Був свідком аналогічної ситуації, підійшов пояснив, що так робити не потрібно (культурно). Було б більше часу, викликав би поліцію. Нехай виконують свою роботу

    бурундук reply Dmytro

    так часу на виклик поліції і не потрібно - просто кажеш ПІБ і де живеш. а особиста присутність там не обовязкова

    бурундук reply Ruslana Vokh

    то треба зразу поліцію викликати
  • Діонісій

    до мене не хлопи, а дівчата підходили з парфюмами пару разів, теж замахували, думав, може загіпнотезують :) але після другого запитання, втікали чомусь :)
  • ібупрофен

    одного такого на базари стрів. хлопові років 65. худе і мале. має нафарбовані нігті. каже, що мольфар (спустивсі з гори додолини). каже мені: "У вас грижа в другому і третьому шийному..." (одним словом, на шиї). так мені його шкода стало. ніц хлоп не годен робити (ні городу скопати, ні курам дати, ніц!), тільки людям хвороби навіювати. до тих пір, поки йому хтось не наваляє)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up