Тернополянка віддала за генератор майже 140 тисяч, але стала жертвою шахраїв

Тернополянка віддала за генератор майже 140 тисяч, але стала жертвою шахраїв

Зазвичай зловмисники заманюють покупців товарами зі значними знижками, але при цьому обов’язковою умовою являється передоплата. Як тільки кошти надходять на рахунки аферистів, вони зникають із привласненими грішми

137 500 гривень перерахувала жителька обласного центру на рахунок афериста. Поліцейські Тернопільщини проводять розшукові заходи аби встановити осіб причетних до протиправного.

— Зазвичай зловмисники заманюють покупців товарами зі значними знижками, але при цьому обов’язковою умовою являється передоплата, — пояснили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Як тільки кошти надходять на рахунки аферистів, вони зникають із привласненими грішми.

Від такого злочину потерпів й жителька Тернополя. Жінка переказала гроші за покупку генератора, однак бажаного так й не отримала. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

Відео дня

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як не стати жертвами інтернет-шахраїв:

- перевіряйте інформацію про продавця, почитайте відгуки про нього в інтернеті;

- при надходженні товару перевірте його на пошті;

- використовуйте функцію післяоплати;

- не повідомляйте реквізити вашої картки, які маєте право знати лише Ви: термін дії карти, коди, одноразові паролі, які приходять на телефон.

У разі, якщо Ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до поліції за номером «102»

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 190. Шахрайство

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також

Хотів купити генератори, а залишився без грошей: тернополянин «попався» на 50 тисяч гривень

На Тернопільщині чоловік витратив на віртуальну «кохану» понад 165 тисяч гривень

Тернополянка віддала в руки шахраїв всі заощадження

Жителька Тернопільщини віддала 10 тисяч гривень за віртуальні дрова

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • VITALYA F

    А ліцензію на встановлення генератор та пані має?  А первинні засоби пожежогасіння є?  А правила встановлення та користування знає?
  • Ros H

    Якщо захочуть то знайдуть. Питання як потім довести злочинний умисел. Маю декілька реальних прикладів здачі в оренду по передоплаті неіснуючих квартир. Шахрая знайшли, гроші не повернули, довести кримінал не можуть. Ось такі реалії
  • Alexandr Golod

    Завжди дивувало. Як не можна знайти людину, якій на рахунок офіційно скинули кошти через банк, коли банк має всі відомості про власника рахунку, здійснює фінмоніторинг операцій і все таке. От мені банк може заблокувати операціб, бо мої дії йому здалися підозрілими, і рахунок заблокувати. А от шахрая вичислити - це вже порушення банківської таємниці.

keyboard_arrow_up