Тіло чоловіка вивезли і викинули: поліція готує підозри групі працівників агропідприємства у Настасові

Тіло чоловіка вивезли і викинули: поліція готує підозри групі працівників агропідприємства у Настасові

Смерть 50-річного чоловіка була природною. Поліція встановила, що група працівників агропідприємства виявила тіло співробітника, після чого вони перемістили його у ківш трактора-навантажувача та вивезли за межі території підприємства, де викинули на узбіччя і  від імені незнайомця викликали екстрені служби.

«Ця справа народилась тільки з принципової позиції працівників поліції, і ми могли просто й банально, як це буває, вчинити: немає ознак насильницької смерті — дали довідку, людину поховали – і немає проблем. Але було цікаво, чому все таки ця людина там опинилась. І ми знайшли сліди того, що дійсно людина померла в іншому місці, — повідомив «20 хвилин» начальник головного управління Нацполіції в області Сергій Зюбаненко. — Ця справа принципова, тому що вона має якісь моральні критерії. Не можна так робити з людьми. І ми почали розслідування».

 

Вивезли і викинули

«20 хвилин» вже писали у січні 2024 року, що тіло працівника агропідприємства виявили  на узбіччі у Настасові, що неподалік Тернополя. У селі, де проживав померлий В., «20 хвилин» розповідали такі подробиці справи, що волосся ставало дибки. Власні джерела редакції переконували, що тіло вивезли і викинули як непотріб у ковші екскаватора…

Відео дня

Детальніше читайте: 

Працівника агрофірми знайшли мертвим. Ймовірно, що тіло викинули біля траси

10 січня, нагадаємо, на лінію 102 надійшло повідомлення від невідомого про те, що неподалік території одного з агропідприємств, що в с. Настасів Тернопільського району, виявлено мертвим місцевого жителя, 1973 р.н., повідомляли тоді у поліції.  

— Встановлено, що групою працівників агропідприємства близько 18 години 10 січня 2024 року було виявлено труп співробітника у кімнаті відпочинку, після чого, за попередньою змовою групою осіб, вони здійснили наругу над тілом померлого, перемістивши його тіло у ківш трактора-навантажувача та вивезли за межі території підприємства, де перемістили на узбіччя проїжджої частини дороги та від імені незнайомця викликали екстрені служби, — повідомив «20 хвилин» речник поліції Тернопільщини Сергій Крета.   

За результатами судово-медичної експертизи, встановлено: смерть чоловіка настала внаслідок хронічних захворювань (природна смерть). В даний час вирішується питання про повідомлення фігурантам підозри у вчиненні злочину, додав Сергій Крета.

— Я можу сказати впевнено, що днями ми оголосимо підозри, це вже однозначно, — повідомив «20 хвилин» Сергій Зюбаненко. — Проведена робота, зібрані докази, і люди понесуть відповідальність. Скільки це буде осіб — повідомимо згодом. Але зараз ми маємо достатньо доказів, щоб оголосити підозри особам, які були до цього причетні.

 

Чи не тиснули на поліцію?

За даним фактом проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 297 ККУ. Йдеться про наругу над тілом померлого, вчинена за попередньою змовою групою осіб.

— Це не вбивство і не інший насильницький тяжкий злочин, — каже Сергій Зюбаненко. — Але ми маємо з повагою ставитись до наших громадян. І поводитись так (викинути тіло — прим. авт.) — це неправильно. Принциповою була позиція поліції йти до кінця, а не просто провести профілактичні бесіди. Не просто сказати, що так негарно робити, а знайти докази і довести справу до суду.

«20 хвилин» також поцікавились в очільника поліції, чи не намагались дотичні до керівництва агропідприємства особи «зам’яти» цю справу чи натиснути на керівництво поліції. Сергій Зюбаненко запевнив, що таких спроб не було. А якби вони з’явились, запевнив, це фіксувалося б  в межах Кримінального кодексу України — за ст. 369, неправомірна вигода.

— Відверто скажу — тиску, дзвінків не було, — запевнив Сергій Зюбаненко. — І я далекий від думки, що в цьому були задіяні власники чи вищі посадовці. Але чомусь люди, які вивезли і викинули тіло, прийняли таке рішення – і за це відповідатимуть.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юрій Самуляк

    Не хотіли заплатити штраф то тепер матимуть судимість
  • Читач72

    В фірмі працюють Бувші працівники поліції, СБУ., прокуратури та інших контролюючих органів, або родичі правоохоронців працюючих і тому такі випадки протизаконні мають місце і кришуються. В Настасові раніше вбили громадську активістку пенсіонерку пані Марію Баб'як,  а тіло її знайшли біля пивзаводу Тернополя.І все шито крито бо нікому було оскаржувати протизаконня активістки села яка виявляла сільських порушників закону та самовільно з Настасова пішла вмирати до Тернополя біля пивзаводу нанісши собі синяків з пакетом на голові.Потрібні незалежні правоохоронці які не беруть хабарі та не працюють на фірмі.Журналісти доводьте інформацію до логічного завершення згідно закону.
  • Ihor

    Чайківщина скоро все забуде.
  • Angelyuk

    А шо їм інкремінують?

keyboard_arrow_up