Три роки тюрми отримала шахрайка, яка на 100 тис грн кинула 11 людей

Три роки тюрми отримала шахрайка, яка на 100 тис грн кинула 11 людей
  • Одна з жертв віддала аферистам 100 фунтів. Літня жінка настільки перейнялась «бідою», що через кілька днів померла.
  • Один з пенсіонерів не мав готівки. Літній чоловік, коли дізнався про біду із родичем, схопив банківську картку і кинувся до банкомату. Саме з цього моменту правоохоронці змогли вийти на слід аферистки.

До трьох років позбавлення волі засуджено шахрайку,  яка обдурила 11 тернопільських пенсіонерів. Суд також задовольнив також цивільні позови – за ними шахрайка має віддати все, видурене у людей за схемами «ваш син у поліції» чи «ваш онук на смерть збив людину». Загалом виманила в них близько 100 тис. грн. Про це повідомили в прокуратурі області.

Тернопільським міськрайонним судом за принципової позиції Тернопільської місцевої прокуратури засуджено за шахрайство жительку одного зі сіл  Житомирської області.

  • Розслідуванням встановлено, що зловмисниця  за попередньою змовою із іншим учасником злочину з березня по квітень 2017 року, шляхом обману та зловживання довірою жителів Тернополя заволоділи їх грошовими коштами в розмірі майже 100 тис грн, - повідомили у прес-службі прокуратури області. - Гроші видурювали  під приводом відшкодування шкоди, заподіяної постраждалим, та не притягнення до кримінальної відповідальності близьких родичів потерпілих, за нібито спричинення ними тілесних ушкоджень.

В ході досудового слідства  встановлено, що від дій злочинної групи постраждало 11 осіб, більшість з яких - особи похилого віку. 

Відео дня

Адвокати з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в інтересах потерпілих звернулися із цивільними позовами про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням. Суд погодився з позицією державного обвинувача та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі, за вчинення обвинуваченою кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 КК України. Також  судом задоволено цивільні позови про відшкодування шкоди.

Як вдалось нам дізнатись, перелякані пенсіонери виносили з хати все – передавали аферистам і гроші, і золото. За «викупом» приїжджала саме ця шахрайка, яку днями засудив міськрайсуд.

  • Одна з пенсіонерок після того, як віддала за онука, який нібито потрапив до поліції, 100 фунтів, через кілька днів померла, - розповіло нам власне джерело у правоохоронних органах.  

Один з пенсіонерів не мав готівки. Літній чоловік, коли дізнався про біду із родичем, схопив банківську картку і кинувся до банкомату. Зняв готівку і віддав шахрайці, яка в цей час чекала на «викуп». Саме з цього моменту правоохоронці змогли вийти на слід аферистки.

Всі випадки стались протягом березня-квітня минулого року.

Поліцейські наголошують ніколи і ні за яких обставин не довіряти невідомим додзвонювачам, оскільки аферисти телефонують всім підряд, і якась частина абонентів обов’язково повірить їм та віддасть власні заощадження.

ЩЕ РАЗ НАГАДАЙТЕ ЛІТНІМ РОДИЧАМ!

- Як правило, зловмисники дзвонять громадянам вночі на стаціонарний телефон та, представившись співробітниками поліції, повідомляють, що їхні діти чи рідні потрапили в біду. Почувши страшні речі та сподіваючись скоріше врятувати близьких, літні люди віддають зловмисникам гроші та усі цінні речі.

- Обов’язково необхідно перевіряти всю отриману інформацію.

- Не впадайте у паніку, запитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

- Пам’ятайте, поліцейські не телефонуватимуть вам з вимогою перерахувати кошти за непритягнення рідних до відповідальності. У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up