Троє на одного: били кулаками, коли упав – добивали ногами. Всім трьом – умовний термін

Троє на одного: били кулаками, коли упав – добивали ногами. Всім трьом – умовний термін
  • Коли до бійців підбіг перехожий та намагався зупинити їх, його ударом теж звалили на землю і копали ногами. Чоловік відбувся легкими травмами.
  • Перелік ушкоджень у потерпілого займає понад сторінку. Однак, суду той заявив, що претензій до кривдників не має.

За хуліганство і побиття людини та чоловіка, який спробував за нього заступитись, трьох «героїв» засудили до реальних термінів покарання. Тим же рішенням Бучацький райсуд звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 3 роки.

Такий вирок виніс Бучацький райсуд трьом чолов’ягам, які 19 квітня 2019 року у Золотому потоці біля магазину «Продукти» вдарили по авто потерпілого. А коли той вийшов з машини і поцікавився, що сталось і навіщо це зробили – товкли його до напівсмерті. Доки один тримав за шию, інший товк кулаками. Коли чоловік упав – добивали ногами. Дісталось і чоловікові, який підбіг на допомогу потерпілому.

Усіх трьох засудили за нанесення тяжких тілесних ушкоджень та за хуліганство. Усі троє – неодружені, один з них – з вищою освітою, ще двоє – з середньою.

Відео дня

Товкли всі троє. Коли упав – добивали ногами

-       19 квітня 2019 року приблизно о 13 год. 30 хв. потерпілий перебував у салоні власного автомобіля марки Mersedes-Benz в центрі смт. Золотий Потік, напроти магазину «Продукти», - йдеться у матеріалах справи. - Почув удар по задній стороні автомобіля, вийшовши і направився до задньої сторони даного транспортного засобу, де побачив на той момент незнайомих йому осіб. Зрозумівши, що хтось з них безпричинно вдарив автомобіль, підійшов до них та зробив зауваження.

Далі події розгортались, як у бойовику. Різкий раптовий удар кулаком в обличчя і потерпілого вхопили за шию. На чоловіка посипались удари. За кілька секунд чоловіка товкли вже троє.

-       Надалі, коли останній від отриманих ударів втратив рівновагу та впав на землю, усі троє умисно разом продовжили наносити удари ногами та руками в різні ділянки тіла та голови, - йдеться у вироку.

В цей момент до чоловіків підбіг ще один – він намагався зупинити «бійців». Та отримав близько трьох ударів руками в область голови, від яких впав на землю. Тоді і його закопували ногами.

Перехожий ще відносно легко відбувся – експерти виявили на його тілі легкі тілесні ушкодження, а саме садна на волосистій частині голови, синці на обличчі, крововилив під кон`юктивальну оболонку лівого ока.

В цей час побитий чоловік намагався підвестись на ноги. І тут - раптовий удар стопою ноги в око, від якого останній впав на землю.

-       Потерпілому заподіяно тілесні ушкодження у вигляді множинних переломів кісток лицевого черепа, перелому верхньої щелепи зі зміщенням кісткових фрагментів, з приводу чого 24 квітня 2019 року йому виконана хірургічна операція, - висновок зробили експерти. Перелік тілесних ушкоджень займає понад сторінку. Ми подаємо його скорочено, - переломів нижньої щелепи; тупої травми важкого ступеня (клінічно) органу зору - повною травматичною атрофією зорового нерва та повною втратою зору на це око; множинних переломів стінок правої очниці без зміщення уламків, із контузією правого ока, крововиливом. Переломи кісток лицевого черепа супроводжувалися крововиливами у верхньощелепові пазухи, лобову пазуху справа, комірки решітчастої кістки, носовою кровотечею.

Позитивна характеристика та не становлять небезпеки для суспільства?

Бійців допитали у суді. Вони суду пояснили, що побили потерпілих. Вину визнали, розкаялися, просили суд їх суворо не карати.

Потерпілі в судовому засіданні пояснили, що вони примирилися із обвинуваченими, матеріальна шкода їм відшкодована, просять суворо не карати.

В судове засідання потерпілі не з`явилися, подавши суду письмову заяву про розгляд справи у їх відсутності. Будь-яких претензій до обвинувачених не мають, спричинена їм шкода відшкодована. Просять розгляд справи проводити з участю їх представника.

Обираючи вид та міру покарання, суд взяв до уваги ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особи обвинувачених: раніше не судимі, позитивно характеризуються по місцю проживання, також судом враховується досудова доповідь органу пробації, згідно з якої виправлення обвинувачених без позбавлення або обмеження волі на певний строк можливе та не становить високої небезпеки для суспільства.Також суд врахував пом`якшуючі покарання обставини - щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданої шкоди.

Усіх трьох засудили до 5 років позбавлення волі. Усі троє відбуватимуть строк «умовно». На вирок може бути подана апеляційна скарга до судової палати в кримінальних справах Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vlad

    Это наиболее опасные нелюди - ничем не отличаются, но могут просто так для развлечения убить....можно украсть деньги, но убить, угробить...только око за око..
  • Влад

    все твари суки,весь мир капец...
  • Андрей Бордий

    Было бы неплохо, чтобы в следующий раз этим троим судья попался.
  • юрий

    Сейчас денег взял и на "мировую" пошёл, в следующий раз его тупо убьют!

    Роман reply юрий

    Або когось іншого...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up