Трощив все у лікарні, бив людей і обклав «триповерховим» медиків: як покарали чоловіка

Трощив все у лікарні, бив людей і обклав «триповерховим» медиків: як покарали чоловіка

Доки чоловік відбував покарання за попередні подвиги умовно, встиг накриміналити на новий строк. Тепер до попереднього терміну ув’язнення, за який його вже відправили за ґрати, додасться шість місяців арешту за «хуліганку» у Мельнице-Подільській лікарні

Прийшов за меддопомогою до лікарні – натомість отримав новий «строк» - уродженцю с. Пилипче Борщівського району проголосили вирок.

Раніше чоловік вже мав проблеми із законом – його судили за грабіж і вимагання у березні. Він отримав 5 років за ґратами, але звільнений на підставі ст. 75 Кримінального кодексу з іспитовим строком 2 роки. Тобто, отримав умовно. Однак, ухвалою Борщівського районного суду від 18 лютого 2020 року «умовний» термін скасували і відправили до колонії.

-       30 червня 2019 року близько 21.00 год. обвинувачений прийшов за медичною допомогою до приймального відділення Мельнице-Подільської номерної районної комунальної лікарні (далі НРКЛ), - йдеться у матеріалах справи. - Перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, безпричинно виражався нецензурними словами в адресу медичних працівників та пацієнтів лікарні, перевернув стільці у коридорі, через що на 20 хв. було припинено роботу приймального відділення  Мельниця- Подільської лікарні.

Відео дня

Бив перехожого ніжкою від стільця - розтовк око

Розлючений чоловік вийшов на вулицю. Там зустрівся з перехожим – і безпричинно наніс тому один удар дерев`яною ніжкою від стільця по обличчю, від чого найбільше постраждало око. А за пів години вже повернувся до приймального відділення лікарні. І далі – крики і мати, з силою тягнув ручку дверей на себе та наносив по них удари руками, в результаті чого розбив вхідні двері приймального відділення вартістю 3000 грн.

Обвинувачений вину у вчиненому визнав частково. І в суді пригадав, як прийшов до лікарні, бо того дня вибив ключицю. Йому сказали почекати. Він чекав близько пів години, а потім рознервувався – крив матом усіх та перевертав стільці, після чого пішов додому. Пригадав, як дорогою у нього виникла сутичка з чоловіком, але стверджує, що оборонявся. Саме, утікаючи від чоловіка, з силою шарпнув двері лікарні, одна половинка яких відкрилася і розбилося скло.

У побитого чоловіка була своя версія. Він згадав у суді, як ввечері повертався зі стадіону. На вулиці його зустрів обвинувачений і безпричинно наніс удар дерев`яною ніжкою від табурета в обличчя - під око. При цьому сипав нецензурною лайкою. Чоловік пішов до лікарні, аби дали раду оку. Тут його наздогнав обвинувачений і намагався ще завдавати удару палицею. Він захищався, закриваючись баком для сміття. Та чоловік вирвав двері в приміщення лікарні, після чого пішов звідти, бо зрозумів, що викликали працівників поліції.

Медики, які чергували того дня в лікарні, розповідали у суді, як відбувались події. Як чоловіка з травмованою ключицею оглянув хірург і викликав до нього рентгенолога. А сам пішов зашивати рану іншому пацієнтові. Буйний пацієнт натомість крив усіх матом, кидався взуттям, перевертав стільці.

Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, в період, який відноситься до інкримінованого йому кримінального правопорушення, обвинувачений розладами психічної діяльності не страждав, а виявляв ознаки розладів психіки та поведінки внаслідок вживання кількох психоактивних речовин, що не досягають рівня психозу чи вираженого недоумства, тому він міг усвідомлювати свої дії і керувати ними. Застосування до нього примусових заходів медичного характеру не потребує.

На хулігана скаржились і сусіди 

Вивчаючи особу обвинуваченого, судом встановлено, що він раніше судимий, по місцю проживання на нього поступали усні скарги від жителів селища. Обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченому судом не встановлено. Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченому є вчинення особою кримінального правопорушення в стані алкогольного сп`яніння.

-       Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України і призначити йому покарання 6  місяців арешту, - таким був вирок Борщівського райсуду. - На підставі ст. 71, п.п.а) п.1) ч.1 ст.72 КК України за сукупністю вироків до призначеного покарання за цим вироком з розрахунку одному дню арешту відповідає один день позбавлення волі, частково приєднати невідбуту частину покарання за попереднім вироком Борщівського районного суду Тернопільської області від 22 березня 2020 року у виді 4  років позбавлення волі та остаточно призначити покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а обвинуваченим в той же строк з дня вручення йому копії вироку, до Тернопільського апеляційного суду через Борщівський районний суд Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Вагіна

    Розстріляти, підора!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up