«Це були два роки ходіння по муках»: підозрюваний у смерті двох хлопців перебуватиме вночі під арештом

«Це були два роки ходіння по муках»: підозрюваний у смерті двох хлопців перебуватиме вночі під арештом
  • Вони думали, що відкупляться і справи смерті наших дітей закриють, – але не вийшло, - каже Любов Солтис, мама одного із загиблих хлопців. - Не було дня, аби я не домагалась справедливості. І не було ні хвилини, щоб мені не боліло…
  • Чоловікові інкримінують недотримання правил безпеки під час виконання робіт, внаслідок чого загинули працівники.

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу підприємцю, що проводив монтажні роботи у м. Теребовля, і під час виконання робіт у якого загинули 2 людей.

Прокурор просив домашнього арешту

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, обравши для підозрюваного арешт в нічну пору доби, замість цілодобового домашнього арешту, як значилось у клопотанні прокурора. Про це повідомила речниця прокуратури області Леся Гурецька.

Нагадаємо, 20-річний Володимир Солтис із Плебанівки загинув 8 червня 2018 року на підприємстві “Колос-2” у Теребовлі під час виконання будівельно-монтажних робіт. Хлопець працював різноробочим, проводив заміну даху на зерносушильній споруді у підприємства. Під час робіт на висоті він оступився з риштування і полетів донизу. А лист бляхи перерізав йому горло. Син помер на руках у батька Романа, який також працював там. За 8 місяців до цього на цьому ж підприємстві загинув Андрій Михасик. Тоді Володя був свідком у справі, адже все сталось у нього на очах.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 272, 172 КК України забезпечує прокуратура Тернопільської області, розслідування у якому здійснюють слідчі ГУНП в області, - зазначила Леся Гурецька. - Розслідування триває.

Відео дня

Кілька років батьки добивались справедливого розслідування смерті синів. Детальніше про це читайте «Я на колінах просила: розкажіть правду. Загинуло двоє дітей», - батьки вимагають справедливого розслідування
Тепер, каже мати одного з хлопців Любов Солтис, справа нарешті зрушила з мертвої точки.

  • Дякувати Богові, не так давно змінилась група прокурорів і слідча у справі, - розповіла «20 хвилин» Любов Солтис. – Два кримінальних провадження щоод смерті наших дітей об’єднано в одне. Так, нарешті, лишень через два роки після їхньої загибелі, справа зрушила з мертвої точки. І в нас тепер є надія, що винні у смерті дітей відповідатимуть.

Вони у нас забрали дітей

«Це були два роки і два місяці ходіння по муках», - каже Любов Солтис, згадуючи, як оббивала владні коридори та закидала листами Генпрокуратуру, адміністрацію Президента та інші структури. Всюди благала про допомогу і про те, щоб покарали винних у смерті сина.

  • Я казала собі: хоч би що там було, - не здаватися, бо винні у смерті мого сина мають бути покарані! – наголошує Любов Солтис. - Вони у нас забрали дітей. Вони нічого не зробили, аби подбати про безпеку на виробництві. Зате знімали на камери і штрафи давали за куріння на території. То на камери в них гроші були… А за паси безпеки – їм для цього грошей не вистачало. Головне - набити кишені. А людське життя – воно для них, виходить, нічого не варте. Вони думали, що відкупляться і справи смерті наших дітей закриють – але не вийшло.

Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці збирають факти. Мати загиблого хлопця задоволена тим, як зараз проводять слідство. Розголошувати деталі, каже, не має права, посилаючись на таємницю слідства.

  • Я не знаю, звідки в мене сили – але не було дня, аби я - не на зустрічі з поліцією, чи в прокуратурі, чи в інших справах стосовно смерті мого сина, - каже Любов Солтис. - І не було ні хвилини, щоб я про не думала про те, як відібрали життя в моєї дитини...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up