Цьогоріч впіймали вже 7 банд. Під слідством – 26 осіб. Як просувається слідство у резонансних справах?

Цьогоріч впіймали вже 7 банд. Під слідством – 26 осіб. Як просувається слідство у резонансних справах?
  • До суду пішли п’ятеро, які підробляли та торгували підробками техпаспортів та посвідчень водія.
  • Тривають розслідування щодо «любителів» ікон та підробленого алкоголю.
  • У справі банди з 9 осіб, яка за допомогою закладок збувала наркоту тернополянам, задокументовано більше ста епізодів.

 

7 орзанізованих злочинних груп, в яких трудились 26 осіб, викрили тернопільські силовики від початку року. До суду скеровано 8 обвинувальних актів. Це своєрідний рекорд для Тернопільщині. Про це повідомив прокурор області Петро Бойко.

Вже є вирок суду у справі п’яти ділків, які протягом двох років підробляли та збували підроблені документи. Йдеться про права водія ті свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Підробки були гарної якості – з голографічними захисними елементами.

Фальшивки збували через Нову пошту і соцмережі

  • Група діяла на території Тернопільської, Запорізької, Київської, Івано-Франківської та інших областей, - розповів Петро Бойко. - Підроблені офіційні документи із нанесеними голографічними захисними елементами члени організованої групи збували дистанційним методом за допомогою ТОВ «Нова Пошта» та використовуючи соцмережі.

Вироком суду затверджено угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими. Організатору призначено покарання у виді обмеження волі до 5 років з конфіскацією усього майна, іншим 4 учасникам позбавлення волі від 4 до 5 років з призначенням іспитового строку від 1 до 3 років.

Відео дня

У справі трьох «любителів ікон» та іншого церковного майна триває розслідування. Міжрегіональна організована група впродовж 2018-2020 років викрадала предмети культурної цінності із церков Західної та Центральної України.

  • Організатору та двом виконавцям організованої групи повідомлено про підозру, - розповів прокурор області. - В даний час у кримінальному провадженні призначено ряд експертиз щодо встановлення вартості викрадених ікон та інших церковних цінностей.

До суду скеровано також обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 членів організованої групи, які впродовж 2019 – 2020 року виготовляли та збували незаконно виготовлені алкогольні напої з підробленими марками акцизного податку.

Аферисти представлялись поліцейськими

До суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 3 членів міжрегіональної організованої групи, які впродовж травня 2019 – березня 2020 року шляхом обману, під виглядом працівників поліції, заволоділи майном потерпілих на загальну суму близько 1 млн. грн. Їм інкримінують ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу  України.

  • Шахраї діяли на території Тернопільської, Волинської області за схемою: "Ваш син у поліції", повідомляючи громадянам телефоном про нібито причетність їх родичів до кримінальних правопорушень, - розповів Петро Бойко. - Жертви віддавали останні заощадження за порятунок родича водію, який приїжджав відразу після телефонного дзвінка. Досудовим розслідуванням задокументовано 9 фактів незаконного заволодіння грошовими коштами та майном потерпілих шляхом обману на суму близько 1 млн грн.

У всіх провадженнях заявлені клопотання про арешт майна підозрюваних, які судом задоволені, повідомив прокурор.

Що зі справою наркоторговців?

Від початку 2020 року правоохоронці викрили три організовані злочинні групи, стосовно двох з яких до суду скеровано обвинувальні акти щодо 9 осіб, які на території Тернопільської та інших областей вчинили понад 160 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

  • Наприкінці травня скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 9 учасників організованої групи, які, діючи у складі групи в період часу з листопада 2018 року по 20 січня 2020 року, на території Тернополя збували наркотичні засоби та психотропні речовини – через так звані «закладки», - розповів прокурор області. - У ході досудового розслідування у провадженні задокументовано понад сто епізодів злочинної діяльності.

Загалом  у сфері незаконного обігу наркотичних засобів обліковано 273 кримінальні правопорушення, з них щодо збуту наркотиків – 166. До суду скеровано 48 обвинувальних актів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ігор

    "Цьогоріч впіймали вже 7 банд..." те що спІймали це не банди, банди це ті які мільонами крутять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up