У Борщеві засудили чоловіка за секс з восьмикласницею. Він вже не вперше скоює такий злочин, як покарають?

У Борщеві засудили чоловіка за секс з восьмикласницею. Він вже не вперше скоює такий злочин, як покарають?
  • Чоловік вже відбував покарання за статеві злочини – тоді суд йому дав умовний термін. 
  • Експертиза виявила у чоловіка психічні розлади. Чи вплинуло це на вирок суду?

За секс з восьмикласницею засудив Борщівський райсуд дорослого чоловіка. У суді він стверджував, що готовий був одружитись. І що статевий акт був за згодою останньої. Але чи вплинуло це на рішення суду? Тим паче, що молодик за своє недовге життя вже мав судимість за «статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку».

Ми не називатимемо ані персональних даних героїв історії, ані назви міста, де все сталось. передусім тому, що це заборонено законом. Окрім того, зважаючи на делікатність ситуації та те, що йдеться про подальше життя восьмикласниці та можливий осуд з боку односельців.

Доводив, що секс був за згодою

Зазначимо лише, що молодик повнолітній, офіційно не працює, але має середню-спеціальну освіту. Він не одружений та раніше судимий за аналогічний злочин. Тоді той же Борщівський райсуд засудив його до двох років обмеження волі, але тим самим вироком звільнив від покарання з випробуванням — з іспитовим строком на 1 рік.

Відео дня
  • Обвинувачений та неповнолітня 8 лютого 2020 року близько 23.00 перебували у приміщенні житлового будинку, у якому проживає чоловік, – йдеться у матеріалах справи. – Достовірно знаючи, що дівчина не досягла 16-річного віку та є ученицею 8-го класу (заклад ми не вказуємо умисне – прим. авт.), з добровільної згоди останньої, вступив із нею у статеві зносини природним способом, здійснивши один статевий акт.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав повністю та погодився з усіма доказами, зібраними в справі в ході досудового слідства. Розповів, як того дня прийшов до дівчини і запросив її до себе в гості. Запропонував зайнятись коханням, а та погодилась. Йому було відомо, що дівчині нема й 16 років та що вона була ученицею 8-го класу. Перед батьками потерпілої вибачився за скоєне. Стверджував, що хотів одружитися. І додав, що у вчиненому розкаюється.

Суду надійшла характеристика, що за місцем проживання чоловік характеризується позитивно, незважаючи на попередню судимість.

До нового покарання доплюсували ще не відбуте

Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, у період, який відноситься до інкримінованого йому злочину, чоловік психічними хворобами чи тимчасовими розладами психічної діяльності не страждав, міг давати звіт своїм діям та керувати ними. Тому застосування до нього примусових заходів медичного характеру не потребує.

А судово-психіатрична експертиза, яку проводили у закладі закритого типу на Хмельниччині, показала, що чоловік після поміщення його в СІЗО переніс тимчасовий розлад психічної діяльності у вигляді психологічного мутизму, з якого в теперішній час вийшов.

Нагадаємо, вироком Борщівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2019 року, який набрав законної сили 14 квітня 2020 року, чоловіка засудили за ч.1 ст.155 КК України. До повного відбуття покарання він вчинив нове кримінальне правопорушення, тому до нового покарання йому «доплюсували» ще не відбуте.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 155 КК України, і призначити покарання у виді двох  років і двох місяців обмеження волі, - йдеться у вироку Борщівського райсуду. – За сукупністю вироків до покарання, призначеного за цим вироком, частково приєднати невідбуту частину попереднього покарання у виді чотирьох місяців обмеження волі, призначивши остаточне покарання — 2, 5 роки обмеження волі.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Борщівський районний суд Тернопільської області.

Обмеження волі належить до покарань, які є альтернативними позбавленню волі на певний строк. При позбавленні волі засуджений обов'язково ізолюється від суспільства і забезпечення ізоляції є однією із вимог режиму у колоніях. При обмеженні волі засуджений хоч теж ущемляється в певних правах і свободах, таких як особиста свобода, свобода пересування, свобода вибору місця проживання чи перебування тощо. Засуджені до обмеження волі мають більше можливостей спілкування з соціальним середовищем, у тому числі і з тим, у якому вони перебували до вчинення злочину.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 155. Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку

1. Природні або неприродні статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, вчинені повнолітньою особою, – караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Taras Tomkovyd

    Як кажуть якщо сука не захоче то пес не скочи

    Євген Сакалюк reply Taras Tomkovyd

    Taras Tomkovyd згідний 100%
  • Тетяна Іскрук

    За що судити?! "Яке їхало таке здибало" як кажуть! Він хворий,вона з неблагополучної сім'ї-ось і результат.Якщо б не з ним пішла,то з іншим яка вже різниця....тут потрібно копати глибше,тому що все береться з сім'ї.
  • Оксана Пожарнюк

    Юлія Юлічка
  • Оксана Пожарнюк

    То малолітнє дівчисько всі села перетягали !

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Ти якими боками тут опинився.

    Sergiy Pavlenko reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар ну так я просто не зрозумію, як можна упрікати людину що вона ругається при цьому самому її обзивати))

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Sergiy Pavlenko забув і тебе запитати що писати.

    Sergiy Pavlenko reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар так ви ж самі ругається та використовуєте ненормативну лексику)

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Ну і що дурепа тупа,все на що здатна людей ображати ,,Шмара".

    Маряна Мельник reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар хахах підофіл кончений

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Маряна Мельник яке ти кончане створіння ,,шмара".

    Маряна Мельник reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар а ти підофіл

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Маряна Мельник ти тупа дурепа.

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Ти тупа дурепа.

    Маряна Мельник reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар а ви що тоже захотіли 8ми класницю хахах, що так заступаєтеся

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Маряна Мельник за своїми дивіться, а не чужих ображаєте.

    Маряна Мельник reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар жінка знаю цю неповнолітню

    Маряна Мельник reply Оксана Пожарнюк

    Оксана Пожарнюк ото мала шлюха

    Оксана Пожарнюк reply Оксана Пожарнюк

    Маряна Мельник знаю

    Маряна Мельник reply Оксана Пожарнюк

    Оксана Пожарнюк а ви її знаєте????

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Оксана Пожарнюк ви мене вразили, звідки вам знати що вона повія.

    Оксана Пожарнюк reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар
    Заздрість це погана річ!
    І Ви за справделивість, а не за те,щоб робити  з малої проститутки жертву🤣

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Оксана Пожарнюк я вражений ви сильна жінка.

    Оксана Пожарнюк reply Оксана Пожарнюк

    Коля Кошетар аякже !
    Тільки так 🤣

    Коля Кошетар reply Оксана Пожарнюк

    Оксана Пожарнюк ви там були напевно і свічку тримали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up