У містечку на Тернопільщині з авто "витягнули" кругленьку суму: як вберегтись від злодіїв

У містечку на Тернопільщині з авто "витягнули" кругленьку суму: як вберегтись від злодіїв
  • Мешканець Почаєва на кілька секунд залишив авто відчиненим та залишився без 20 000 гривень.
  • Факт крадіжки з транспортного засобу задокументували працівники Кременецького відділу поліції. Злодія розшукують.

Черговий факт крадіжки з транспортного засобу задокументували працівники Кременецького відділу поліції. Все через те, що сам потерпілий залишив кошти в салоні авто не забравши їх з собою.

Постраждав від рук професіоналів житель Почаєва. Зловмисникам, аби вчинити протиправне на все-про-все необхідно було декілька секунд. Крадії майстерно відчиняли салон іномарки шляхом сканування сигналу центрального замка. З середини вони викрали готівку в сумі 20 000 гривень та 50 американських доларів. 

Повернувшись до автомобіля 27-річний краянин нічого не помітив, адже ніяких явних пошкоджень авто не було. Згодом потерпілий виявив відсутність готівки, яка знаходилася в гаманці та звернувся за допомогою до працівників поліції.

Відео дня

За фактом таємного викрадення чужого майна відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 ККУ.

Поліцейські наголошують, що час за який може статися крадіжка: 25 секунд. І методи у них різні.

За способом скоєння їх можна поділити на чотири види:

- шляхом розбиття скла - як у денний, так і у нічний період;

- шляхом відволікання уваги водія - один запитує, як проїхати, інший краде;

- третій вид - скориставшись неуважністю потерпілого або його недбалістю до своїх цінних речей;

- четвертий - шляхом сканування сигналізації автомобіля.

Останній є одним з нових і вже достатньо розповсюджених методів викрадання речей з салону автівки. З метою протидії цьому встановлюють три сигналізації - перша включає другу, друга - третю. Якщо навіть іде сканування, сканують лише перший сигнал, другий сигнал включається за певний час, а вже другий включає третій, який неможливо сканувати.

Окрім цього, фахівці також радять встановлювати сигналізацію на брелоках з радіусом дії не більше за п'ять метрів. В цьому випадку крадії не зможуть прийняти сигнал на свій ноутбук.

 

Також щоб постійно знати, що відбувається з автомобілем, можна використовувати сигналізацію з GSM-модулем. Цей пристрій по стільниковому зв’язку передає на засіб зв’язку господаря інформацію стосовно спрацювання сигналізації, відчинення дверей чи багажника, увімкнення двигуна, спрацювання датчика удару та про інші події. Усе, що треба для його роботи, – це наявність покриття.

Якщо ви все-таки потерпіли від рук автомобільний злодіїв, нічого не торкайтеся, аби не знищити сліди злочину. Одразу телефонуйте на лінію «102».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up