У спальних районах посилили патрулювання

У спальних районах посилили патрулювання
  • Зупинка і стоянка транспортних засобів на дорозі повинні здійснюватися відповідно до вимог р. 15 Правил дорожнього руху.
  • За такі порушення передбачена відповідальність  у вигляді штрафу 255 грн.
  • Якщо порушення правил зупинки, стоянки, створює перешкоду дорожньому руху або загрожує безпеці руху, то штраф збільшується до 510 грн.

Надписи "газон" та "стоп хам" на своєму авто вранці 20 березня побачив мешканець будинку №9 на вулиці Слівенській. 
- Близько 6:00 20 березня ми отримали повідомлення від 31-річного тернополянани, який повідомив, що його автомобіль Peugeot Partner пошкодили, - повідомили в прес-службі управління патрульної поліції Тернополя. - На авто червоною фарбою написали "газон" та " стоп хам". Його авто було припарковане за адресою проживання заявника на вулиці Слівенська, 9.
Під час обстеження прилеглої території патрульні помітили авто Suzuki, Fiat, Daewoo Matiz з подібними написами білою фарбою. 
На "БАМі" вночі розписали матюками 21 автомобіль. Припарковані автомобілі в дворах на "БАМі" пошкодили невідомі тижнем раніше - вночі 13 березня. Матюки на своїх авто водії побачили вранці. 
- Неприємним сюрпризом зустрів ранок 13 березня мешканців будинків вул. Київська,9, 15 Квітня,15, 15 Квітня,17. Близько 2-ох десятків машин пофарбовано, - повідомила у "Фейсбуці" тернополянка Ірина Чорна. В прес-службі управління патрульної поліції Тернополя підтвердили, що виклик надійшов в понеділок, 13 березня, о 7.15. - На вулиці 15 квітня, 21 невідомі нецензурними надписами розфарбували десять авто, - коментують в прес-службі. - Патрульні у власників автомобілів прийняли заяви.
- Наші патрульні з Київської, 9, увечері 12 березня, згідно з графіком обслідували територію цього мікрорайону, - каже начальник Управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк. - Однак на той час нічого ще не було. Проте зранку жителі зазначеної вулиці знайшли розфарбовані автомобілі. Зараз тривають слідчі дії. Ми припускаємо, що це просто хуліганські дії не зовсім дорослих людей, які не мали чим зайнятися і розмалювали автомобілі. За результатами слідства буде чітко відомо хто, що, для чого і навіщо це робив. 

Поліцейстькі посилили патрулювання на квадратах. Тепер як екіпажі патрульної поліції, так і піші патрулі частіше навідуються у двори будинків, обстежують прилеглі території, аби попередити хуліганські дії. І уникнути подальших випадків розмальовування транспортних засобів. Про це повідомили у прес-службі управління патрульної поліції м. Тернополя. 

  • На жаль, не усі власники автомобілів є добросовісними водіями і чомусь  обирають якнайкраще місце паркування на газонах за 100 м від власного будинку, чим створюють незручності мешканцям будинку, - кажуть у патрульній поліції.

У поліції нагадують: зупинка і стоянка транспортних засобів на дорозі повинні здійснюватися відповідно до вимог розділу 15 Правил дорожнього руху. За такі порушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу у розмірі 255 грн, відповідно до ч. 1 статті 122 КУпАП. Якщо порушення правил зупинки, стоянки, створює перешкоду дорожньому руху або загрозу безпеці руху, то штраф збільшується до 510 грн, нагадують у патрульній поліції.

Відео дня
  • Якщо внаслідок такого порушення виникне аварійна ситуація, водієві доведеться позбутися від 680 грн і він за рішенням суду може бути позбавлений права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року, - кажуть у прес-службі патрульної поліції.

Якщо патрульні поліцейські виявляють автомобіль, який здійснює рух зупинку чи стоянку з порушенням ПДР та суттєво перешкоджає дорожньому руху, вони повинні здійснити його тимчасове затримання — викликати евакуатор і відправити такий автомобіль на штрафмайданчик, кажуть у патрульній поліції.

  • У випадках, коли водій присутній на місці події, евакуація автомобіля-порушника не здійснюється, - повідомили у прес-службі. - Патрульний поліцейський виписує водієві штраф, після чого той повинен прибрати автомобіль з місця, де паркування, зупинка чи стоянка заборонені.

Якщо ж водій з’являється на місце вже після того, як поліцейський викликав евакуатор, виклик евакуатора відміняється і евакуація не проводиться, навіть якщо евакуатор уже прибув за таким викликом.

  • У разі, якщо авто немає на місці, водій повинен зателефонувати на 102, щоб перевірити, чи не евакуйовано його автомобіль на штрафмайданчик, - пояснили у прес-службі. - Черговий підкаже, куди звертатися далі для складання відповідних адміністративних матеріалів, після чого ви зможете забрати автомобіль зі штрафмайданчика.

Тарифи на тимчасове затримання та зберігання транспортного засобу на спеціальних майданчиках чи стоянках автомобілів визначені чинним законодавством України і становлять 720 гривень за транспортування і 144 гривні на за день його зберігання.

  • Вкотре звертаємо увагу на неухильне дотримання вимог ПДР України в частині зупинки і стоянки транспортних засобів! – наголошують у прес-службі. - Взаємна повага учасників дорожнього руху допоможе уникнути заторів та ускладнення руху, забезпечити безперешкодний та безпечний рух пішоходів та транспортних засобів!

                                                       

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up