У Тернополі судитимуть учасника терористичної групи «Брянка СССР»

У Тернополі судитимуть учасника терористичної групи «Брянка СССР»

Уродженець Луганщини з червня 2015 року по серпень 2017 року перебував у складі терористичної групи «Брянка СССР», що входить до так званого силового блоку зазначеної терористичної організації.

Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно учасника терористичної організації «ЛНР», за ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Як один з керівників даної терористичної групи, він виконував обов‘язки із забезпечення її учасників необхідними засобами і знаряддями скоєння злочинів, транспортними засобами, боєкомплектом, обмундируванням, зокрема, касками, бронежилетами тощо, з метою створення умов для підготовки і здійснення терористичних актів у Луганській області, збройного опору, незаконної протидії та перешкоджанню виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів й військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні антитерористичної операції.

Неодноразово приймав безпосередню участь у збройному спротиві та веденні бойових дій проти українського війська на лінії розмежування, у тому числі поблизу залізничної станції «Мар’ївка» (м.Золоте Попаснянського району Луганської області).

Відео дня

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду. Так як чоловік продовжує працювати на терористів на окупованій території, його судитимуть заочно. Максимальне покарання, передбачене санкцією ч. 1 ст. 258-3 КК України – 15 років позбавлення волі.

Довідково: З початку року прокурорами галузевого відділу прокуратури Тернопільської області області скеровано до суду 14 кримінальних проваджень за фактами участі і сприяння діяльності терористичних організацій «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка», а також публічних закликів до повалення конституційного ладу, з боку як жителів Тернопільщини, так і мешканців східних регіонів держави.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up