У Тернополі в жінки викрали Iphone 6. Поради від поліції

У Тернополі в жінки викрали Iphone 6. Поради від поліції

З наближенням Новорічних свят почастішали випадки кишенькових крадіжок. Зловмисники користуються безпечністю та заклопотаністю краян та викрадають чуже майно.

Так, до Тернопільського відділу поліції звернулась місцева мешканка. Жінка повідомила, що потерпіла від рук невідомого. Того дня, терноплянка відправилась за покупками, а в результаті позбулася свого дороговартісного засобу зв’язку. Допоки краянка обирала товар зловмисник непомітно викрав «Iphone 6», який знаходився в кишені верхнього одягу.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують мешканцям Тернопілля, ніколи не забувати про заходи безпеки та бути уважними. Адже в більшості випадків громадяни позбавляються свого майна та коштів, саме через свою поведінку.

Відео дня

Кишенькарі зазвичай, обирають багатолюдні місця — ринки, магазини, торгові центри, вокзали, широкі вулиці та громадський транспорт. Зрідка «працюють» поодинці, частіше — групами по двоє-троє. Коли один відволікає жертву — штовхає, а другий її «общипує» та одразу ж, миттєво, передає вкрадене третьому.

Жертва обирається не спонтанно, а заздалегідь: спершу злочинці спостерігають за покупцями, запам’ятовують, куди бідолаха ховає гроші та чи багато їх у нього.

Аби вберегтися, варто запам’ятати прості правила безпеки:

По-перше, завжди ховайте цінні речі до внутрішніх кишень сумки і ніколи — до зовнішньої, яка вважається «чужою»: туди насамперед і лізуть «щипачі».

По-друге, ніколи не кладіть усіх грошей до гаманця та однієї лише кишені. Дрібні гроші «на проїзд» варто завчасно покласти до кишені одягу. Велику суму краще тримати у конверті на самому дні валізи.

Пам’ятайте: цінні речі треба ховати у сумці так, щоб і ви не могли їх легко дістати. Наприклад, до внутрішніх кишень, що застібаються. Загалом обирайте сумки з безліччю внутрішніх застібок — це додаткові бар’єри для «щипача».

Будьте насторожі, якщо у громадському транспорті хтось вас штовхає. Психологи запевняють: якщо тричі штовхнути людину, четвертий раз вона цього просто не помітить, саме під час останнього поштовху й зникає гаманець.

Особливо активні крадії у час пік, коли маршрутка набита під зав’язку. Кишенькарі, користуючись тиснявою, непомітно витягують з кишень телефони. Думаєте, якщо кладете мобільний в сумку, це вбереже? Вправні злодії розрізають їх наточеними монетами чи лезом. Зробивши свою брудну справу, вони вийдуть на наступній зупинці.

Зніміть усі брязкальця з мобільного телефону, бо це за них смикає злодій. І найголовніше: постарайтеся стримуватися — не розмовляйте на весь голос про те, що ви щойно отримали зарплату чи стипендію. На неї чекали не тільки ви…

 

Якщо ви не вберегли своє майно та все таки крадій побував і у вашій кишені, не зволікайте телефонуйте в поліцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up