У Тернополі злодій за кілька хвилин розбив скло в автівці і викрав 80 000 грн

У Тернополі злодій за кілька хвилин розбив скло в автівці і викрав 80 000 грн
  • Чоловік виявив розбите скло пасажирської дверки іномарки та відсутність коштів.
  • Заявник розповів, що відлучився лише на 10 хв, але зловмисникам вистачило й цього часу.
  • Втратив  близько 80 000 гривень, які знаходились в сумці в різній валюті.

За аналогічною схемою потерпів й ще один тернополянин. В даному випадку заявник залишив в транспортному засобі ранець в якому знаходилася готівка в розмірі 15 000 гривень.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України – «Крадіжка».

Працівники поліції розповідають, що найчастіше об’єктами посягань зловмисників стають барсетки, жіночі сумки, дорога техніка залишена на видному місці – планшети, ноутбуки та інше.

Відео дня

Крадіжки відбуваються на стоянці, у дворі або на тихій вуличці поруч з офісом. Злочини можуть бути запланованими, коли зловмисник заздалегідь оцінює ситуацію, а може бути зовсім спонтанним. 

Аби потрапити до середини транспортного засобу злочинці просто провертають личинку замку викруткою, інші просто розбивають вікна. Професіонали користуються спеціальним пристроєм, за допомогою якого зчитують сигналізацію. В таких випадках автозлодії попередньо обирають жертву, аби на 100% «зірвати куш».

Поліцейські звертаються до жителів краю не нехтувати безпекою. Запам’ятайте основні правила, аби вберегти свій транспортний засіб від крадіїв :

•    не залишайте ключі в замку запалювання і завжди закривайте машину, навіть якщо залишаєте її “на хвилину”;

•    не залишайте вночі автомобілі в неосвітлених районах і в місцях, які недоступні для огляду (подвір’я багатоповерхових будинків, проїжджі частини доріг). Паркуйте транспортні засоби у спеціально відведених місцях, де встановленні камери відеоспостереження.

•    не залишайте машину на тривалий час без нагляду в місцях великого скупчення транспорту і людей (парковки біля магазинів, торгових центрів, ринків, стадіонів);

•    ніколи не залишайте в салоні особистих документів і документів на автомобіль, а також цінних речей (гаманець, мобільний телефон, ноутбук), які можуть привернути увагу злочинців і спровокувати їх на крадіжку. Пам’ятайте все дороговартісне потрібно забирати зі собою.

Ви можете не зауважити той факт, що за вами спостерігають невідомі та чекатимуть слушної нагоди, аби скористатися вашою безпечністю.
 
Якщо ж ви потерпіли від рук зловмисників не зволікайте, а  одразу телефонуйте на лінію «102», повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • David Starr

    Для чого лишати сумку в салоні? Навіть якщо вона порожня, то злодій про це не знає.
  • Mar'yana Ch

    Хто з собою носить 80 тисяч?

    Ковалик Дмитро reply Mar'yana Ch

    А во той чувак і носив
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up