Увага! В соцмережах новий вид шахрайства

Увага! В соцмережах новий вид шахрайства
Новий вид шахрайства з’явився в інтернеті. Шахраї заходять на сторінку в соціальних мережах, скачують ваші фотографії, копіюють усі повідомлення і створюють точну копію вашої сторінки.

Далі – заходять до друзів і просять допомогти грошима на день-два, перевівши їх на картку або телефон. Шахраї, як правило, обирають тих, у кого багато товаришів.

Одне з таких повідомлень надійшло до фотокореспондента Тернополя. Про це він написав у фейсбуці. У листі йшлося про те, що в його знайомого, який перебуває за кордоном, викрали усі речі. Тому він просить через Western Union перекинути йому 1500 євро.

Як з’ясувалося згодом, сторінка була зламана.

Відео дня

Отримавши такі повідомлення, правоохоронці просять зідзвонитися з друзями та уточнити інформацію. В жодному разі гроші не перераховувати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    ??????? В чому суть шахрайства, якщо він перекаже гроші через Western Union своєму знайому????? Гроші ж зможе зняти тільки його знайомий, але ніяк не шахрай!

    Анонім reply Анонім

    Він вказує номер свого рахунку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up